Без анонсів: мандрівниця з Харкова влаштувала у Кропивницькому фаєр-шоу

У центрі Кропивницького засяяли вогні фаєр-шоу – без жодних анонсів і попереджень. Днями в рамках так званого туру знайомства з Україною із Харкова у наше місто приїхала майстер цього жанру  Аліса Чупахіна. 

Кропивницький вкотре підтверджує статус дивовижного міста, адже ніколи не знаєш, що ти можеш побачити під час звичайної вечірньої прогулянки. Так сталося і суботнього вечора, коли на площі Героїв Майдану з імпровізованим фаєр-шоу виступала мандрівний пілігрим із Харкова Аліса Чупахіна.

«Я дізналася, що місто Кропивницький ще не надто “обізнане” у мистецтві вогняних вистав, тому я вирішила знайти тут друзів і приїхати, аби донести своє вміння до містян», – розповіла Першій електронній Аліса.

DSC_0762

Фаєр-шоу (вогняне шоу) – сучасне оригінальне видовище, яке об’єднує театр і вогонь. Для України це поки що доволі новий жанр мистецтва, але він стрімко розвивається.

«Особисто я захоплююсь “вогнем” вже більше 10 років. Значну роль у моєму становленні та розвитку відіграв фестиваль “Тавале”. Це суміш психології, арт-напрямків, духовних практик й іншого, величезний майданчик для творчості й експериментів, де я часто змішую вогонь з іншими мистецтвами і шукаю нові напрямки, – розповідає Аліса і додає, – “Вогонь” це не просто хобі. Для тих, хто займається цим по-справжньому – це релігія. Тому що коли ми танцюємо з вогнем, ми очищаємося від своїх негативних емоцій, звільняємо своє тіло і повністю поєднуємося з могутньою стихією природи. Більшість людей бояться вогню, а я ставлю за мету донести до них, що його сила може бути не тільки руйнівною, а ще й заворожуюче чарівною».

DSC_0763

За словами Аліси, погляди та реакція людей на вогняне дійство можуть кардинально відрізнятися один від одного. Хтось стовідсотково підтримує цей вид мистецтва, а хтось переконаний, що воно несе загрозу оточуючим, а хтось взагалі порівнює нас із цирковими артистами.

«Із фаєр-шоу я об’їздила весь Крим, побувала в Харкові, Львові, Києві, Одесі, Дніпрі. Люди сприймають мене по-різному. Деякі підходять і кажуть про чарівність дійства. Іноземці дивляться і підбадьорюють «good-good». Бувають тикають пальцями і порівнюють із циркачами. Дехто кричить, що це смердить бензином і все взагалі не відповідає техніці безпеки. Хтось  навіть підходить і починає розповідати, як краще».

DSC_0772

Аліса запевняє, що Кропивницький – місто у якому її, не дивлячись на січневі морози, приймали найтепліше і вона обов’язково сюди ще приїде.

«Звичайно, хочеться відвідатиякомога більше міст, які ще не мають чіткого уявлення про вогняні шоу. Однак, мені сподобався Кропивницький і влітку я планую приїхати  зі всією своєю командою, аби демонструвати довгі шоу цьому прекрасному місту».

До речі, Аліса ще не поїхала з Кропивницького. У п’ятницю та суботу вона знову демонструватиме кропивничанам свої вміння. Дівчина каже, що хоче, щоб її шоу побачило якомога більше людей, тому виходить із ним на вулицю у найбільш людний час. Орієнтовно її виступи можна буде побачити близько 18-19 години –  на тій же площі Героїв Майдану.

DSC_0771

Поширити:

Залишити коментар:

коментар