У Кропивницькому працівники реорганізованого пологового будинку отримали письмові гарантії свого подальшого працевлаштування

Сьогодні, 9 грудня, на засіданні комісії з реорганізації пологового будинку №2 працівникам цього медзакладу зачитали і запропонували підписати два накази – про вивільнення теперішніх посад і про переведення на аналогічні посади у пологовому будинку №1.

Члени комісії з реорганізації пологового будинку №2 зустрілись із персоналом у актовій залі пологового будинку №2.

P61209-130702

Як повідомила голова комісії, заступниця міського голови Наталя Дзюба, сьогодні комісія прибула у пологовий, аби ознайомити працівників з обома наказами і, у разі їхньої згоди, зібрати підписи.

“Ви маєте право, ознайомлюючись із тими посадами, які вам пропонують у пологовому №1, перейти на роботу у цей пологовий будинок”, – звернулась до присутніх Наталя Дзюба.

Очільниця комісії зачитала працівникам пологового будинку ім. Святої Анни текст наказу, згідно якого вони мають вивільнити свої посади у цьому комунальному медзакладі до 7 березня 2016 року. На ознайомлення і підпис цього наказу працівникам виділили час до 16 грудня.

Кожному працівнику медзакладу було запропоновано поставити свої підписи у списку медперсоналу, які надав головний лікар пологового будинку ім. Святої Анни, яким вони засвідчують, що були ознайомлені із наказом про вивільнення посад.

P61209-131000

Наталя Дзюба також зачитала другий документ, який запропонували до підпису працівникам реорганізованого пологового. Це були пропозиції щодо працевлаштування вивільнених працівників пологового будинку №2 у пологовому будинку №1. Голова комісії з реорганізації наголосила, що всім звільненим працівникам буде запропоновано аналогічні посади у пологовому №1, згідно штатного розпису, станом на 8 грудня 2016 року.

“У додатку до цього наказу міститься список із прізвищем і посадою кожного працівника вашого пологового будинку, а також посади, які вам пропонуються у першому пологовому”, – розповіла заступниця міського голови.

Від медперсоналу пологового будинку ім. Святої Анни лунало багато запитань стосовно процедури їхнього переведення. Зокрема, їх насторожило формулювання назви другого документу – якщо перший про вивільнення посад найменовано “Наказ”, то інший документ – “пропозиція”. Наталя Дзюба пояснила це так:

“Наказ ми зараз не можемо написати, тому що ви ще не об’єдналися. Ваше керівництво було на засіданні нашої ліквідаційної комісії і голова профспілкової організації Ірина Михайлівна Турман сказала про те, що колектив бажає перейти до пологового будинку №1 через два місяці. Тоді, коли ви перейдете всім колективом до пологового будинку №1, є наказ про надання вам посад. А ці пропозиції створені для того, щоб у вас була юридична підстава для того, щоб ви знали знали куди ви переходите, на яку посаду вас беруть у пологовий будинок №1”.

У відповідності цієї процедури чинному українському законодавству медпрацівників пологового запевнила правовий інспектор праці Кіровоградського обкому профспілки медпрацівників Заватій Ольга Макарівна.

“Два місяці дається для того, щоб кожен подумав, чи перейде він на іншу роботу, чи не перейде. Тому видані такі два накази і два списки, з якими кожен з вас повинен ознайомитись. … Ті особи, які категорично не погодяться переходити у пологовий будинок №1, будуть звільнені у зв’язку з відмовою переведення на іншу роботу. Це передбачено Кодексом України про працю, але про це кожен повинен повідомити особисто у письмовому вигляді”, – розповіла Ольга Заватій.

P61209-131459

Вона заспокоїла медперсонал, що їх юридично не буде звільнено, а лише переведено на іншу роботу через вивільнення посад у зв’язку з реорганізацією.

Колектив пологового будинку №2 підняв на засіданні комісії питання про виплату другої частини зарплати за листопад, яку їм заборгували. На думку працівників, заборгованість сталася через процедуру реорганізації, але насправді виявилося зовсім інакше. Ті 197 тис. грн не дійшли до працівників через те, що бухгалтер та головний економіст не подали на підпис до голови ліквідаційної комісії документи на реєстрацію в казначействі. Ці кошти наразі знаходяться на рахунку управління охорони здоров’я міськради, і чекають свого часу.

Декілька працівників пологового №2 поцікавились, чи можливо буде у процесі реорганізації, залишитись працювати у медзакладі, який планують відкрити на місці пологового – Міській лікарні №2. Очільниця медичного управління міськради Оксана Макарук, відповідаючи на це питання зазначила:

“Міськрадою буде прийняте рішення про створення міської лікарні, буде затверджено її структуру, почнеться процедура набору персоналу і ви зможете перевестись у цей медзаклад”.

Тобто, як запевнила Оксана Макарук, частина працівників зможуть залишитись працювати тут, але у штаті іншого медзакладу. Тим більше, гінекологічне відділення пологового продовжить функціонувати. За словами головного медика міста, питання про створення Міської лікарні №2 на базі реорганізованого пологового ім. Святої Анни буде винесено на розгляд міських депутатів у січні 2017 року.

Після обговорення всіх деталей, працівникам пологового було запропоновано ознайомитись із наказом про вивільнення нинішніх займаних посад і пропозиціями про працевлаштування на аналогічні посади у пологовому будинку №1 та підписати ці документи.

Шумно, юрбою і з претензіями медперсонал реорганізованого пологового таки почав ставити свої підписи на цих документах. Як би не хотілося працівникам зберегти свій пологовий будинок, переважна більшість написали свою згоду на переведення у пологовий будинок №1, а точніше – у міський перинатальний центр, який там буде створено.

Нагадаємо, 17 листопада, під час третього засідання п’ятої сесії міськради Кропивницького депутати підтримали питання Про оптимізацію мережі лікувально–профілактичних закладів комунальної власності м. Кропивницького та реорганізацію пологового будинку № 2 ім. Святої Анни шляхом приєднання до пологового будинку № 1.

Згодом, під час свого звіту за перший рік роботи на посаді міського голови Кропивницького Андрій Райкович запевнив, що жоден працівник реорганізованого пологового будинку №2 ім. Святої Анни не втратить своє робоче місце.

P61209-131723

P61209-130749

P61209-133033 P61209-133217 P61209-133230 P61209-133630 P61209-134430

Поширити:

Залишити коментар:

коментар