У Кропивницькому на мітингу пенсіонери МВС вимагали відставки Авакова

Близько сотні людей зібралися біля приміщення Кіровоградської обласної державної адміністрації, щоб висловити своє невдоволення щодо неправомірного, на їхню думку, нарахування пенсій.

Сьогодні, 10 листопада, на площі Героїв Майдану відбувся мітинг пенсіонерів, колишніх працівників міністерства внутрішніх справ України.

Член координаційної ради пенсіонерів полковник у відставці Олександр Путря розповів про причини невдоволення.

“Підставою для проведення мітингу є те, що при потуранні Кабінету Міністрів, МВС, Мінсоцполітики та підпорядкований йому Пенсійний фонд, категорично відмовляється проводити перерахунок пенсій пенсіонерам органів внутрішніх справ, які вийшли на пенсію до 7 листопада 2015 року, тобто до дня набрання чинності закону України “Про Національну поліцію”. Усі проблеми почалися з того, що при розробці проекту влада забула про існування та права багатотисячної громади пенсіонерів”, – відмічає Олександр Путря.

DSC_0762

Пенсіонери заявляють рішучій протест органам державної влади щодо перерахунку нарахування пенсій і вимагають вирішити на законодавчому рівні питання про те, що Нацполіція є правонаступником міліції.

“Ми вимагаємо негайно звільнити міністра Авакова через некомпетентність,  проявлену під час реформування МВС України, бездушне, зневажливе ставлення до ветеранів органів внутрішніх справ під час публічних виступів”, – заключив полковник у відставці.

З Кіровоградської обласної державної адміністрації до мітингувальників так ніхто і не вийшов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар