Слово проходить крізь ґрати: неповнолітні злочинці написали диктант з української мови

Сьогодні, 9 листопада, у Кіровоградській установі виконання покарань № 14 неповнолітні злочинці писали диктант з української мови.

Працівники закладу – інспектор відділу соціально-виховної та психологічної роботи Наталя Завада та вчитель-філолог Сергій Колесник – вміло поєднали для підопічних (так ласкаво робітники називають малолітніх злочинців) святкову та практично-прикладну частину дійства – інформаційно-розвиваючу гру та написання всеукраїнського диктанту національної єдності.

DSC_0788

Педагоги намагаються відійти від тієї дійсності, яка оточує затриманих, тому спрямовують свої зусилля на те, щоб зорієнтувати учнів на перспективу вільного життя.

«Школа – це та територія свободи і вільного світу, від якої прокладається місточок до вашого подальшого життя поза тюремним периметром», – зазначає Сергій Олександрович.

Перед початком диктанту був запущений відеоролик з виконанням державного гімну, що неабияк сконцентрувало підопічних.

H3c0LjIN8Kk

«Україна – це я, Україна – це ти, Україна – це кожен з нас. І у кожному куточку Батьківщини нас об’єднує мова», – каже Сергій Колесник.

Цими словами він плавно підвів присутніх до мовно-географічної гри, спрямованої на виявлення обласних центрів з різною кількістю складів, щоб діти могли знаходити їх. Затримані з захопленням підтримали таку ініціативу педагогів та активно долучилися до пошуку.

_dfcUxzyijU

Коли завдання було виконане, ув’язнені перейшли до написання диктанту.

I3Sk4wVhYF4

Звичайно, рівень знань та письма деяких учнів бажає бути кращим, але завдяки кропіткій праці наставників, спостерігаються суттєві зрушення в ліпшу сторону.

«Незважаючи на жорсткий спротив представників ув’язненого контингенту, ми намагаємося нести дітям вічне, мудре, світле, добре. Вони сильно не хочуть цього, однак ми наполегливо йдемо до мети», – впевнено заявляє Сергій Колесник.

«Кожен у житті може оступитись і зробити помилку, тому важливо давати їм шанс для отримання знань та освіти», – резюмувала Наталя Завада.

7lCNEld6WJE

Поширити:

Залишити коментар:

коментар