У Кропивницькому грамотами відзначили юних призерів чемпіонату світу з карате

Сьогодні, 9 жовтня, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко відзначив грамотами 4-х юних спортсменів з Кропивницького, які стали призерами чемпіонату світу з традиційного карате, який проходив у Кракові.

Кропивничани у складі збірної України завоювали аж 6 медалей з 19. Василь Гаркуша став дворазовим чемпіоном світу, Христина Шевченко виборола золото і бронзу, Ігор Сьомкін теж завоював золоту медаль, а Ілля Клєвака став бронзовим призером чемпіонату світу.

Зазначимо, що всі золоті нагороди збірної України завоювали кропивницькі каратисти.

“Я впевнений в тому, що ці медалі тільки початок вашої спортивної кар’єри. Ми надіємося, що ви наші майбутні олімпійці”, – відзначив Олександр Чорноіваненко.

Тренер світових призерів з карате Володимир Савченко подякував обласній владі за підтримку і висловив сподівання, що так буде завжди.

“Дуже приємно, що всі країни світу побачили на сходинках перших місць наш прапор і почули наш гімн”, – наголосив тренер юних каратистів.

DSC_0264

Дворазовий чемпіон світу Василь Гаркуша наголосив, що його метою є завоювати якнайбільшу кількість медалей різних змагань, щоб стати кращим каратистом світу, і гідно представляти Україну на світовому рівні. Для цього, запевнив спортсмен, він буде наполегливо тренуватися й далі.

Золота і бронзова призерка чемпіонату світу у Кракові Христина Шевченко наголосила, що наступною вершиною, яку вона хоче взяти – це Кубок світу з карате.

DSC_0288

“Ми будемо багато тренуватися, щоб підтримати наш рівень, адже маємо тепер вищу мету – виграти Кубок світу з карате. Там виступає всього по 4 жінки і 4 чоловіка від країни, тому ми будемо ще більше старатися”, – розповіла Христина Шевченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар