“Палата №6” у Кропивницькому влаштував родинний вінегрет

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Як влаштувати безлад у родині? Як вижити в атмосфері зради та щирої любові? Як розібратися, хто кому коханець? Скільки коштує нова роль? Та чи може аматорський театр змусити глядача забути, що він на виставі? На ці та багато інших запитань відповів молодіжний театр “Палата №6” під час вистави “Гарнір по-французьки або Граємо в дружну родину”.

“Гарнір по-французьки або Граємо в дружну родину” французького драматурга Марка Камолетті – комедія на 2 дії, яка триває півтори години.

“Уперше цю виставу ми показували 13 лютого. З’явилося багато глядачів, які хотіли б побачити виставу ще раз, тому ми вирішили її показати. Можна навіть сказати, що це було незаплановано”, – каже учасниця творчої трупи “Палата №6” Анна Шелуденко.

DSC_0543-min

Під час цієї вистави жоден адекватний глядач не покине залу, поки не розбереться, хто тут кому коханець.

Але все по порядку.

У заміському будинку неподалік Парижу живе звичайна родина – Бернард та Жаклін. Дружина збирається їхати до мами, поки її чоловік не проговорився, що до них у гості їде його друг Роберт (він же Кролик – для Жаклін). Жінка різко змінює свої плани, одночасно руйнуючи всі конструкції зради свого чоловіка. Адже до нього в цей час має приїхати неперевершена Сюзанна – коханка. Дівчина мала б зіграти роль коханки Роберта, аби “не спалитись”. Але в квартиру приходить кухарка Сюзетта, яка відгукується на ніжне Сюзі і, неочікувано для себе, займає місце Сюзанни. Всю виставу чоловіки дають їй різні ролі. Перетворити кухарку на актрису не складно:

“Мені хто-небудь пояснить, хто я така і що я тут роблю?”, – щоразу питала Сюзетта.

І після швидких пояснень нової схеми дівчина з посмішкою відповідала:

“200 франків”.

DSC_0184-min

Натомість стильній леді Сюзанні, до її підборів і сукні, доводиться вдягнути кухарський фартушок. А ще перед моделлю стоїть майже неможливе завдання – не потруїти гостей і господарів. Хоча вона з цим впоралась і ніхто не ризикував би життям, якби таємниці лишились під замком.

DSC_0239-min

Отож, Роберт – коханець Жаклін, Сюзанна – коханка Бернарда, а Сюзетта – вчасно опинилася в квартирі. Яку розв’язку має ця історія, хто кому коханець можна зрозуміти тільки сидячи в залі. І то лише повністю занурившись у їхній “вінегрет”.

Молодіжний театр “Палата №6” – аматорський. Але актори настільки викладаються під час вистави, що глядач абсолютно забуває про існування дистанції між сценою та залом. Відчуваєш себе не просто на сцені – а в епіцентрі подій. І до самого фіналу не розумієш, як розв’яжеться цей клубок.

Більше фото тут

Автор фото: Ольга Ткаченко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар