Міський голова Кропивницького побував у холодних “Ятранчику”, “Зірочці” та “Гніздечку”

Температура повітря у садочку №2 "Ятранчик"

Сьогодні, 19 жовтня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович відвідав у супроводі журналістів дитячі садочки “Ятранчик”, “Зірочка” та “Гніздечко”. Це 3 з 6 дошкільних закладів міста, в яких досі не увімкнули опалення.

Міський голова виявив бажання особисто глянути на те, як функціонують садочки в умовах проблем з підключенням їх до опалення.

Першим пунктом інспекційного візиту був дошкільний заклад №2 “Ятранчик”. В аудиторії, де малечі якраз збирались накривати на стіл, стовбчик градусника ледь дотягував до відмітки +17. Опалювали кімнату тепловентилятором. Не дивлячись на це, вихователь дитсадочку Оксана Дублінець запевнила, що в садочку діти поки не мерзнуть, і сьогодні відвідувачів у її групі навіть більше, ніж зазвичай.

P61019-115112 P61019-115428 P61019-115531

P61019-115610

Інша вихователька “Ятранчика” Ірина Шевчук також стверджує, що не дивлячись на те, що опалюватись доводиться тепловентиляторами, дітей зараз в садочку більше, ніж зазвичай.

“Ми дітей тепліше вдягаємо – колготки, водолазочка і піжамка зверху. Плюс батьки ще приносять теплі ковдри, щоб, дітям було тепліше спати. Батьки дітей переживають, але не нервуються. Всі чудово розуміють ситуацію, у багатьох в квартирах зараз така сама температура”, – розповіла Ірина Шевчук.

P61019-115653

А от у дошкільному навчальному закладі ясла-садочку № 28 “Зірочка” температура в кімнатах піднімається до +15-16 градусів.

“Ми діточок одягаємо так, щоб їм було тепло. Малечі в садочку зараз менше, адже у школярів якраз канікули, і багато дітей залишаються вдома зі старшими братами і сестрами. Ми знаємо, що зараз у місті багато поривів труб, тому розуміємо чому така ситуація склалась. Сподіваємось, що все буде добре, і чекаємо тепла”, – розповіла вихователька “Зірочки” Тетяна Марченко.

Дітлахи, які якраз зайшли з вулиці і перевдягались, розповіли, що гріються граючи.

“Учора не замерзала, а сьогодні замерзаю. Ми одягаємось тепленько і граємо в ігри”, – поділилась секретом обігріву маленька Ліза.

P61019-121237

Кропивничанка Світлана, яку журналісти зустріли біля ДНЗ №61 “Гніздечко”, якраз забрала свою малечу з садочку. Мама розповіла, що через холод залишає дитину в садочку тільки до обіду.

P61019-123659

“Ліжечка всі дуже холодні, тому навіть самі вихователі не рекомендують залишати дітей для сну. Але сьогодні вже веселіше – перший день як увімкнули опалення, і вже +17. Я дуже негативно ставлюсь до такої затримки з опаленням садочку. Моя дитина перехворіла влітку, тому не хочеться, щоб вона переохолоджувалась тут. Дай бог, буде вже тепло”, – поділилась Світлана.

Обійшовши ці три дошкільні навчальні заклади Андрій Райкович запевнив, що сьогодні-завтра соціальні установи, які через пориви тепломереж досі не опалюються, будуть підключені.

“Сьогодні ситуація знаходиться в контрольованій зоні. Мої заступники, які відповідальні за комунальні заклади, щоденно двічі проводять наради з тепловиками, і контролюють виконання ремонтних робіт на тепломережах. Тепловики щогодини ліквідовують десь порив, і підключають об’єкти”, – розповів міський голова.

P61019-124845

Не дивлячись на розповіді батьків про холоднечу, які журналісти передали Андрію Райковичу, той запевнив, що особисто не бачив такої ситуації, щоб були холодні ліжечка, і щоб дітям було холодно.

“Те, що треба зараз діток вдягати трішки тепліше, це дійсно так. Ми бачили, що є кімнати, де +15-16 градусів. Це занизька температура, щоб тримати дитину роздягненою. Тому я контролюю, тому особисто об’їжджаю, тому особисто кожного дня веду діалог з енергетиками, контролюю роботу котелень і тепломереж, і безпосередньо роботу комунальних закладів на предмет опалення”, – запевнив Райкович.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар