На ярмарку у Кропивницький привезли птахів з усієї України та окуляри для фазанів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 15 жовтня, у Кропивницький традиційно звезли свійську птицю та різних тваринок ледь на з усієї України.

Ось, наприклад, голуби на ярмарку приїхали з Миколаївської області. А додому добиратимуться самотужки – після таких поїздок господарі часто відпускають голубів. Як правило, всі вони знаходять шлях додому самі:

“Я щороку сюди приїжджаю. І не тільки сюди. Ще Умань, Київ. Багато міст. І завжди відпускаю до десятка голубів – вони самі вміють знаходити дорогу додому. Але так експериментувати можна тільки із птицею, вирощеною вдома. Бо куплені голуби (навіть якщо вони у вас живуть довго) можуть полетіти до своєї першої домівки”, – розповідає голубовод Микола.

Звісно, голуби приїхали не тільки з Миколаївської області. Є ще Черкаська, Київська, багато інших. Подібна географія і у інших тварин та птахів. Зустрілися гуси з Чернігівщини, кролі – з Дніпровщини. Папуги, канарки, амадіни – переважно місцеві. На холоді ці птахи не дуже галасливі. Але вдома – досить енергійні:

“Канарки з самого ранку починають співати. Як ото півні – зі світанком, – розповідає продавчиня з Кропивницького Олена. – Папуги більше сміття розкидають, аніж шоу роблять. Ну, ще око радують. А от амадінки – взагалі диво. Вони насвистують якісь звуки і пританцьовують”.

e-1Kxgnievo

А ось цей вухань – із Кропивницького. Рудий володар титулу “місцевий” не турбується про погану погоду – його тепла шубка не тільки зігріває, але й приваблює гостей. Його господарка охоче відкриває клітку, аби всі могли почухати за вушком її улюбленця. Каже, що він це дуже любить:

“Ми – місцеві. Цей кролик тут народився. Але його батьки з далекого закордону. Тому тут родовід у нього непоганий”, – каже господарка рудого вуханя і додає, – Він дуже любить, як його гладять. Не кусається і не фиркає. Тільки принюхується”.

На ярмарку у Кропивницький привезли багато різноманітних птахів: фазани, канарки, амадіни, попугаї, перепілки, голуби, цесарки, породисті кури, гуси, качки тощо. Також були і інші звірята. Зокрема, нутрії, котики. Крім такої багатої фауни, можна було знайти і різноманітний корм для улюбленців, клітки і навіть окуляри для фазанів.

“Для чого окуляри? Так від сонця ж”, – жартує продавець фазанів та окулярів для них.

KMYLJclYu6s

Наступного року буде…

Поширити:

Залишити коментар:

коментар