На Кіровоградщині активно займаються патріотичним вихованням дітей

Знам’янський міський спортивно-технічний клуб Товариства сприяння обороні України активно займається патріотичним вихованням дітей та вчить їх азам військової підготовки.

У приміщенні ДТСААФ є музей зброї часів Другої світової війни, Афганістану та АТО. Його почали облаштовувати ще у 2003 році. Експонати допомагали збирати афганці, знамянські активісти, учасники АТО.

Також, є манекен із зразком обмундирування воїна-афганця. У планах є зробити таких самий манекен, але з амуніцією воїна АТО.
У музеї представлено більше 100 зразків зброї та воєнної атрибутики – від маленьких до великих. Асортимент музею постійно поповнюється – останній експонат привезли тиждень тому.

Музей постійно відвідують з екскурсіями учні місцевих та районних шкіл, училищ. Напередодні Дня захисника України музей не пустує: його постійно відвідують школярі, яким розповідають про алгоритм дій на випадок знаходження вибухонебезпечних предметів. Крім того, розповідають що може статися, якщо не дотриматися цього алгоритму, що більш ніж переконує у тому, що краще не грати у саперів самому.

“Перш за все, при знаходженні підозрілого предмету треба відійти на безпечну відстань і лише тоді подзвонити, бо є такі міни, які ловлять мобільний сигнал і від цього детонуються” – розповідає школярам Колебіденко Володимир, директор ДТСААФ.

Експонати музею досить мобільні: вони подорожують в різні куточки району для демонстрації дітям.

Керівництво ДТСААФ жаліється на недостатнє фінансування від міського бюджету. Доводиться постійно шукати гроші для поїздок на змагання, на засоби наочності і т.п.

Крім музею на території ДТСААФ є тир, де кожний охочий може повпражнятися у своїй влучності. Учні також можуть навчитися метати ножі, розбирати автомат Калашнікова. Навіть найменші учні шкіл показують неабиякі навички розбірки славнозвісного АК за рекордний час.

DSC_0063 DSC_0072 DSC_0089 DSC_0091 DSC_0092 DSC_0093 DSC_0096 DSC_0106 DSC_0109

Поширити:

Залишити коментар:

коментар