У Кропивницькому поезія стін тепер прикрашає й університетську кафедру

На кафедрі видавничої справи та редагування (філологічний факультет КДПУ ім. В. Винниченка) завдяки кропивницьким активістам  з’явилася поетична стіна з віршованими рядками Ліни Костенко.

 Це вже 9 локація у рамках проекту “Поезія стін”.

“Цьогоріч святкуємо 95-річчя з дня народження педагогічної освіти на Кіровоградщині. Як на мене, наш університет у цьому процесі відіграв провідну роль. Зараз у нас на факультеті триває тиждень факультету і наші журналісти, оскільки вони дуже креативні люди, зробили такий подарунок. Я про нього знала, але не зовсім уявляла, як виглядатиме поезія на стінах. Те, що вийшло, мені дуже подобається. Такі слова, звісно, мають бути на стінах. Це справді сміливий виклик буденності, тим звичайним подіям, які навколо нас відбуваються, які ми почасти не помічаємо”, – сказала декан факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка Людмила Кричун.

Створення локації на кафедрі було завершено вчора, 9 жовтня. Художник – Анастасія Кухаренко.

“До активістів проекту”Поезії стін” звернулася викладач кафедри видавничої справи та редагування Ірина Ткаченко з пропозицією реалізувати цей проект в аудиторіях. Оскільки я сама випускниця цієї кафедри, то радо відгукнулася на таку пропозицію. Розпочати вирішили з самої кафедри. Працювали над локацією два дні, спочатку нанесли слова, на другий день художниця Анастасія Кухаренко додала декоративний елемент – червоні троянди. Це саме те оновлення кімнатного простору, якого не вистачало мені під час навчання, але тепер воно радуватиме нинішніх студентів і, можливо, спонукатиме до змін, надихатиме їх на нові видавничі проекти”, – розповіла координатор арт-проекту “Поезія стін” Олена Сідорова.

Читайте також: Поезія стін у Кропивницькому: мистецтво на захисті української культури

Поширити:

Залишити коментар:

коментар