У Кропивницькому до української армії урочисто провели осінніх призовників

Сьогодні, 5 жовтня, у Кропивницькому, в актовій залі обласного віськкомату відбулися урочисті проводи призовників на строкову військову службу.

Привітати хлопців, які незабаром відправляться у розташування військових частин України прийшли заступник голови ОДА Сергій Коваленко, заступник голови облради Ігор Степура, військовий комісар області полковник Ярослав Кучер, керівник обласного центру допомоги учасникам АТО Вадим Нікітін, Єпископ Кропивницький і Голованівский церкви Київского Патріархату Марк, представники війскових частин та батьки.

DSC_0628 DSC_0647

“Основна мета строкової служби – підготовка юнаків від 20 до 27 років до захисту своєї Батьківщини. Згідно рішення РНБО, незважаючи на те, що наша країна перебуває у стані війни, призовники на строкову службу до участі в АТО не залучаються”, – розповів обласний військовий комісар полковник Ярослав Кучер.

За його переконанням, строкова служба, це можливість змужніти, навчитися взаємодіяти у колективі та підготовка до захисту рідної землі.

Заступник голови обласної ради Ігор Степура наголосив на тому, що українська козацька нація завжди володіла майстерністю вбивати ворога, аби захистити рідну землю.

“У козацькі часи українських воїнів під проводом Богдана Хмельницького, Івана Сірка представники інших країн, наприклад французи, наймали з метою взяти приступом ту, чи іншу фортифікацію, виграти битву. Робили вони це, очевидно розуміючи, що крім українських козаків, інших більш досконалих вояків у Європі не існувало. Ви маєте бути сильними в першу чергу духом, а майстерність, за необхідності, знищувати ворога – у нас в крові”, – звернувся до призовників Степура.

Єпископ Кропивницький і Голованівский церкви Київского Патріархату Марк звернувся до майбутніх солдат з проханням шанувати і підтримувати один одного.

“Збирайте друзів, а не творіть собі ворогів! Ніякої дідівщини, ніяких зловживань, ніяких насмішок щоб не було у вашому колективі. Завжди пам’ятайте собі, що може бути час, що ви всі опинитеся в окопах, тому вам дуже приємно і надійно буде, коли поряд звами опиниться товариш, а не той, хто з вас знущався, чи над яким ви знущалися”, – наголосив владика Марк.

DSC_0660

Єпископ Кропивницький і Голованівский помолився разом з присутніми і благословив майбутніх солдат.

Також перед призовниками з напутнім словом виступили представники військових частин, до яких відправляться хлопці – 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ та навчального центру ВМС у Миколаєві, матір одного з призваних, учасник бойових дій на сході України, боєць 34-го ОМПБ Сергій Шагін та один з майбутніх солдат.

Як повідомив начальник відділу комплектування та призову обласного військкомату підполковник Олександр Робул, сьогодні, у розташування військових частин України відправиться 35 чоловік, решта – завтра та післязавтра.

DSC_0697

“20 чоловік відправляться у 101-у окрему бригаду охорони Генерального штабу ЗСУ у Київ, а 15 чоловік – до навчального центру ВМС у Миколаєві. Загалом, з Кіровоградської області планують призвати на військову службу 645 чоловік”, – розповів підполковник Олександр Робул.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар