У Кропивницькому в День партизанської слави вшанували героїв-підпільників

Сьогодні, 22 вересня, у День партизанської слави України, у Кропивницькому, на меморіальному комплексі Фортечні вали відбулось вшанування загиблих та живих воїнів-підпільників часів Другої світової війни.

У вшануванні взяли участь представники обласної та міської влади, очільники поліції, ДСНС та військові, а також учні кропивницьких навчальних закладів.

Міський голова Андрій Райкович та секретар міськради Сергій Бойко вручили 4 учасникам підпільно-партизанського руху грошову допомогу.

“Цей день повертає мене у період юності, коли наше покоління йшло в одному строю зі смертю. Замість шкільних підручників, ризикуючи своїм життям, життям своїх батьків та близьких, ми вимушені були взяти в руки зброю і йти боротися з таким страшним ворогом, як фашизм. У 1942 році я вступила у підпільну організацію, це був страшний час. Ми щосекунди ходили по лезу ножа. Але ми здобули перемогу тоді. А зараз війна знову повернулась. Хочеться, щоб це все закінчилось, і знову був мир”, – розповіла партизанка Марія Петрівна Майданюк.

Учасниця підпільного руху розповіла також, що у Кропивницькому колись було зареєстровано 105 партизан, а зараз залишилось 14, більшість з яких вже не мають змоги відвідати такі вшанування.

Героям підпільної боротьби Другої світової війни школярі та чиновники вручили квіти, привітали з цим пам’ятним днем. Також присутні поклали квіти до Вічного вогню та Алеї слави загиблим у АТО.

Після церемонії вшанування міські чиновники, школярі та присутні довго не розходились, розглядаючи світлини наших героїв сучасності – воїнів, які віддали своє життя на сході України у боротьбі проти російсько-терористичного агресора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У Кропивницькому в День партизанської слави вшанували героїв-підпільників

  1. Партизанка? Працювала на заводі ім. Таратути, числилася в цеху, а фактично працювала в парткомі завода, і поки були живі дійсні фронтовики, не “світила” свою “героїчну” біографію підпільниці-партизанки.

Коментарі заборонені.