Кропивничанам показали зразки пожежної техніки різних часів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 17 вересня, у Кропивницькому відзначають День міста. Цього ж дня виповнюється 175 років з дня створення пожежної охорони області. З цієї нагоди у Кропивницькому пройшов марш техніки рятувальників.

Після урочистого маршу центром міста, вогнеборці вишикували свою техніку під стінами Кіровоградської ОДА. Представили автівки від “ветерана” до сучасного помічника вогнеборця. Там утворився імпровізований музей – із експонатами, табличками-підписами та, звісно, гідами. Чоловіки у формі розповідали кропивничанам про різні види техніки та як вона використовується під час роботи та допомагали малечі відчути себе як у мріях – пожежником.

“Мій син уже кілька днів нагадує мені: “Татку, ти ж не забув, що ми йдем на пожежників дивитись?”. У мультиках Микитка завжди звертає увагу на рятувальників. Каже, що теж буде з вогнем боротись як виросте. Он в автівку заліз – тепер не витягнеш звідти”, – каже кропивничанин Дмитро.

Крім того, рятувальники познайомили гостей із кільком професіями своєї сфери: диспетчер та сапер. Прямо на площі показували в дії, як ці люди працюють.

А в той час навпроти – по вул. Великої Перспективної вишикувались сучасні автівки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар