У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку видатному вогнеборцю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 14 вересня, під час урочистостей з нагоди Дня рятувальника у Кропивницькому відкрили меморіальну дошку видатному вогнеборцю, який зробив гарнізон Кіровоградщини одним із найпотужніших в Україні.

Полковник внутрішньої служби Микола Іванович Єрмаков – легендарний вогнеборець, який очолював відділ пожежної охорони у 1982-1993 роках.

“Саме під час керування Миколи Івановича наш гарнізон став одним із найпотужніших в Україні. Ми підняли рівень оперативно-службової діяльності і досі намагаємось утримувати його на тому ж рівні. Він приніс професіоналізм у нашу область. За період його служби на Кіровоградщині було збудовано 11 пожежних підрозділів, встановлено 15 радіовеж, які до сьогодні працюють і забезпечують оперативний, надійний зв’язок на території області. При ньому було збудовано спортивний комплекс на Балашівці, де нещодавно проходили всеукраїнські змагання з пожежно-прикладного спорту. Під час керування Миколи Івановича було збудовано і це головне управління. І це не повний перелік його досягнень і вкладу в розвиток Кіровоградщин”, – розповів під час виступу начальник управління ДСНС Кіровоградської області Віталій Миронюк.

Під час урочистого відкриття меморіальної дошки було зачитано біографію Миколи Єрмакова, аби ще раз згадати, який внесок зробив цей видатний вогнеборець у розбудову гарніщону рятувальників Кіровоградщини.

Микола Іванович пройшов гідний життєвий шлях. Народився 22 вересня 1939 року у селі Уди Золочівського району Харківської області. У 1959 році з відзнакою закінчив Харківське пожежно-технічне училище та був направлений до міста Кривий Ріг, де став інспектором, а згодом був призначений заступником начальника районної пожежної частини. Вже у 23 роки очолив пожежну частину. З 1966 року у Павлограді Микола Іванович працював заступником начальника загону по охороні підприємства оборонної промисловості та закінчив факультет протипожежної техніки та безпеки Вищої школи МВС СРСР.

У період служби на Дніпропетровщині Микола Іванович ліквідовував вогонь під час пожеж на великих промислових підприємствах, у лісових масивах. Завдяки його особистій участі та професійному керівництву загоряння вдавалося долати швидко та з мінімальними збитками.

Медаль «За відвагу на пожежі» Микола Іванович отримав за хоробрість під час гасіння масштабної пожежі на газовому родовищі поблизу селища Заплавного Магдалинівського району Дніпропетровської області у 1979 році. Вогонь вирував близько двох тижнів. Страшну стихію навколо бурової вежі вдалося здолати без людських втрат саме завдяки вмілому керівництву Миколи Івановича.

На початку 80-х років став до керівництва пожежними підрозділами Кіровоградщини. З його приходом вдалося модернізувати систему пожежної охорони області, покращити матеріально-технічне забезпечення та розбудувати службу в усіх розуміннях слова. У 1990 році Кіровоградський гарнізон отримав перехідний вимпел за кращу організацію служби серед підрозділів держави.

Не оминула професійну долю Миколи Івановича і Чорнобильська катастрофа – у 1987 році він прибув до Чорнобиля, де довелося гасити пожежу на третьому реакторі.

По завершенню служби Микола Іванович залишався душею з колективом – постійно відвідував молодших колег, ділився неоціненним досвідом. Його завзяття та відвага завжди були взірцем для оточуючих. Його життя варте наслідування. Для усіх рятувальників Кіровоградщини Микола Єрмаков був і завжди буде Героєм, Вчителем та Наставником.

8 квітня 2015 року на 76-му році життя після тяжкої хвороби Микола Іванович Єрмаков пішов у вічність. У пам’яті колег він назавжди залишиться людиною, яка наповнювала світ добрими справами та випромінювала невичерпну життєву енергію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар