У Кропивницькому презентували юний “Порятунок”

Учора, 26 серпня, у бібліотеці імені Д. Чижевського відбулася презентація дебютної збірки кропивницької поетеси Наталі Нічишиної «Порятунок».

Свою дебютну збірку 17-річна Наталя присвятила 25-ій річниці незалежності України. Книга побачила світ за підтримки міського голови Кропивницького Андрія Райковича.

DSC_0247

Цікавинкою “Порятунку” є те, що портрет поетеси на обкладинці створено з назв її віршів. Цей прийом використав дизайнер та ідейний натхненник збірки – Дмитро Семенюк.

Як розповіла поетеса, саме українські поети – Ліна Костенко, Василь Стус, Микола Вінграновський, а з нового українського покоління – це Іздрик, Маріанна Кіяновська, дали поштовх її творчому розвитку. Початком своєї поетичної кар’єри сама поетеса вважає вірш, який написала після того, як відвідала могилу Тараса Шевченка.

DSC_0173

Назва збірки “Порятунок” відображає роль поезії у житті автора – порятунок від навколишнього світу, коли погано, і вияв щастя у хвилини радості. Рушійна ж сила її творів, як зазначає сама Наталя, – емоційні потрясіння:

«Коли я щаслива – я пишу вірші, коли мені погано – я пишу вірші».

Не останню роль у створенні збірки зіграло і перше кохання Наталі Нічишиної. Хоча, як стверджує дівчина, лірична поезія не є її улюбленим жанром.

DSC_0235

Незважаючи на ранній вибух творчості, Наталя вирішила присвятити своє життя журналістиці.

«Хочу подорожувати, відвідати Скандинавські країни, але, звичайно, повернуся додому. Адже саме нинішнє молоде покоління є рушійною силою майбутнього України. Сподіваюсь, нас чекає світле майбутнє, як і наші наміри», – сказала юна поетеса.

Дві години презентації збірки проминули дуже швидко – у них потонули і молодь, і люди старшого покоління. Наостанок поетеса пообіцяла, що незважаючи на свій переїзд у Київ, презентація наступної її книги відбудеться також у рідному місті – місті над Інгулом.

 Наталя Нічишина

Поширити:

Залишити коментар:

коментар