У Кропивницькому продовжується протистояння судді та патрульних поліцейських

Сьогодні, 26 серпня, у Кіровоградському районному суді продовжили розгляд резонансної справи проти судді Кіровського райсуду Олексія Галагана за трьома протоколами, які патрульна поліція склала на нього у ніч з 25 на 26 липня.

Поліцейські звинувачують Галагана у нетверезому кермуванні та злісній непокорі, а обвинувачений стверджує, що патрульні його побили. 

Нагадаємо, попердні засідання відбулись 17 та 23 серпня. На них суд заслухав свідчення двох поліцейських та переглянув відео з камер патрульних.

На початку засідання підозрюваний Олексій Галаган заявив клопотання про залучення ще одного, вже третього захисника Сергія Ромаданова. Таким чином, за адміністративною справою проти Олексія Галагана, його захищають вже три адвокати – Володимир Буряк, Альона Білоконь та Сергій Ромаданов.

Суддя Сарап, головуючий на засіданні почав розгляд із заслухання патрульного поліцейського Вадима Жуковського, який склав протокол за ст. 185 адмінкодексу (злісна непокора). Поліцейський розповів про те, що його було викликано для того, щоб скласти адмінпротокол, і сам момент втечі від патрульних, тобто проявлення злісної непокори, він не бачив наживо. Момент втечі Галагана від колег він бачив з камер спостереження поліцейських.

“Те, що він суддя, не дозволяє йому їздити за кермом у стані алкогольного сп’яніння і наражати цим на небезпеку громадян”, – сказав Вадим Жуковський.

Активісти, які прийшли спостерігати за процесом, і є більш прихильними до нових поліцейських, сприйняли ці слова оплесками.

14151928_1089584257783889_520773343_o

Читайте також: Чия правда: суддя Кіровського райсуду VS патрульний Кропивницького

14151828_1089584347783880_1681379180_o - копия

Заслухали також свідка Олексія Пономаренка, патрульного, який був у екіпажі, що зупиняв машину Галагана.

Після цього, адвокат Володимир Буряк заявив клопотання дослідити спочатку докази, у той час, як суддя Сарап хотів заслухати підозрюваного У своєму клопотанні захисник запросив заслухати батьків Олексія Галагана – Валентину та Валерія Галаганів. Суддя ухвалив заслухати їх.

14123617_1089584231117225_1916408013_o - копияВалентина Галаган розповіла, що тієї ночі її син Олексій віз їй ліки, адже вона почувалася зле. Потім жінка почала описувати події тої ночі, у момент, коли її син, Олексій Галаган приїхав додому. У інтерпретації Валентини Галаган там коївся справжній бойовик.

За словами матері судді, коли Олексій Галаган вийшов до поліцейських з дому, вони били його ногами в груди, тримаючи за руки, матюкалися, тягали по підлозі і кущах. Крім того, мати заявила, що їй відомо, що поліцейські слідкували за її сином від дому голови Кіровського райсуду Петрова.

Відповів на запитання судді і батько підозрюваного Валерій Галаган. Він теж розповів, що поліцейські почали бити Олексія Галагана, коли той вийшов до них з двору будинку. Крім того батько зазначив, що коли і він вийшов з двору, один з поліцейських штовхав його у груди, щоб той не бачив як затримують його сина. Зазначимо, що батько підозрюваного Валерій Галаган є колишнім працівником прокуратури.

Після того як заслухали свідків, суддя приступив до перегляду доказів. Зокрема, згідно медичних довідок, які є у справі, після експертизи сечі та крові наявність алкоголю виявлено не було, а також, засвідчено наявність тілесних ушкоджень Олексія Галагана, а саме подряпані ноги. Як зазначається, ці перевірки на алкоголь підозрюваний пройшов самостійно, 27 липня, за більш ніж добу після інциденту.

Читайте також: Кропивницький: у суді оприлюднили відео втечі судді Галагана від патрульних

14151752_1089583954450586_1420975205_o - копия

Під час судового засідання також опитали командира роти патрульної поліції лейтенанта Рачкелюка, який в ту ніч проводив затримання Олексія Галагана біля дому та патрульну Анастасію Фесенко.

Адвокат Олексія Галагана Володимир Буряк заявив, що оскільки у патрульних поліцейських під час затримання підозрюваного біля дому були вимкнені всі камери, він підозрює про наявність фальсифікації. Зазначимо, що сам підозрюваний та свідки захисту заявляють, що саме біля дому, куди втік Галаган з місця зупинки, його побили патрульні. Самі поліцейські розповідають, що лише застосували прийом залом за спину, щоб натягнути кайданки, оскільки підозрюваний розрахував руками і вів себе агресивно.

Наприкінці засідання адвокат Галагана Володимир Буряк заявив декілька клопотань. Зокрема, затребувати до суду методику дій медиків під час огляду осіб, які перебувають на експертизі, список медиків, які мають право проводити таку експертизу та тих, які проводили експертизу Олексія Галагана тієї ночі.

Наступне засідання по цій справі проведуть о 14.00 1 вересня.

Нагадаємо, 25 липня, близько опівночі, патрульні зупинили автівку через технічну несправність освітлення, а в процесі спілкування, за версією поліції, патрульні виявили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водієм виявився суддя Кіровського райсуду м. Кропивницький Олексій Галаган.

Він заперечує факт свого алкогольного сп’яніння. Крім того, Галаган стверджує, що поліцейські його побили. А патрульні в свою чергу звинувачують його у злісній непокорі, оскільки, за їх версією, Галаган втік від них і чинив супротив.

У результаті, патрульні склали на Олексія Галагана три протоколи – за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння), за ст.122-2 (незупинка транспортного засобу на вимогу поліції) та за ст. 185 КУПАП (злісна непокора). Спочатку матеріали справи передали до Кіровського райсуду, але, оскільки підозрюваний там працює, її було перенаправлено до Апеляційного суду, який передав справу до Кіровоградського районного суду.

Олексій Галаган, у свою чергу, наступного ранку, 26 липня, звернувся до прокуратури із заявою про побиття.

14124168_1089584324450549_452074155_o - копия

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У Кропивницькому продовжується протистояння судді та патрульних поліцейських

  1. Мати спочатку казала, що подзвонила синові НА РОБОТУ біля 23 години!!! щоб той привіз їй ліки, бо в неї в цей час, коли в її віці бачать 3-й сон, у неї зачастив пульс!!! А потім заявила, що ці ліки декілька днів син возив із собою в машині!?? Як вчасно зачастив пульс! І батьки майже до півночі не сплять, чекають, щоб відчинити синові ворота (це після трьох!!!! інсультів). Ну ви вже зрозуміли, що цирк поїхав без клоунів. Вони сьогодні в суді грали ролі суддів і адвокатів.

Коментарі заборонені.