Кропивничани підозрюють Нацбанк і Фонд гарантування вкладів у корупційних діях

Сьогодні, 22 серпня, у Кропивницькому мітингували ошукані вкладники банку “Михайлівський”. На площі Героїв Майдану зібралися близько двох десятків людей.

Кропивничани, які не можуть забрати свої кошти вкладені у банк “Михайлівський”, вийшли на підтримку акцій протесту, які сьогодні і завтра проходитимуть у Києві, біля будівлі Фонду гарантування.

“НБУ ліквідував банк “Михайлівський” і три місяці не може вирішити нашу проблему. У мене був звичайний депозитний вклад у банку, і я не можу його зараз забрати. У “Михайлівському” робили якісь махінації з грішми, перерахували кошти на рахунок іншої організації, яка ними користувалась. Тобто шахрайська піраміда у них була. Незрозуміло що буде, у Фонді кажуть, що ще півроку будуть якісь перевірки. Я відправила запити до Києва куратору банку “Михайлівський” конкретно по своєму вкладу, але відповіді вже місяць звідти немає”, – розповіла кропивничанка Галина.

DSC_0903Жінка повідомила також, що у Кропивницькому без попередження закрили відділення банку “Михайлівський”, і люди не знають куди звертатися. За її словами, у нашому місті є більше 1 тис. вкладників, але вона змогла знайти контакти лише з 40 людьми.

Кропивничанин Анатолій обурений подіями, які відбуваються. Каже, він мав у банку три вклади – збирав кошти на операцію внуку інваліду. Тепер операція відкладається на невизначений термін.

Інший постраждалий від банкрутства банку “Михайлівський” розповідає, що за інсайдерскою інформацією, зараз відбувається знищення бази даних вкладників.

“Той реєстр вкладників, який був у банку, пошкоджений, і зараз Фонд гарантування вкладів не видає нам довідки про рух наших коштів. Замість основного вкладу людям, як і мені, повидавали відсотки за цим вкладом”, – обурюється пан Анатолій.

DSC_0889

За його словами, з 25 тис. грн свого вкладу він отримав 400 грн відсотків.

“Єдиний засіб повернути наші кошти і звернути на себе увагу – мітинги. Ні звернення, ні позови до суду зараз не мають ніякої сили. Єдине, що ми зараз можемо, подати заяви до поліції з тим, що ми підозрюємо високопосадовців Найбанку України і Фонд гарантування вкладів у корупційних діях, що вони знищили банк “Михайлівський” на користь банку “Платинум”. Є у нас така інформація”, – розповів вкладник “Михайлівського” Віктор Лисенко.

Кропивничанин стверджує, що з тих людей, які сьогодні мітингували, 5-10 чоловік поїдуть завтра до Києва, пікетувати Фонд гарантування вкладів.

Нагадаємо, 24 травня НБУ, через проведені банком сумнівні операції з депозитами фізичних осіб, визнав неплатоспроможним банк “Михайлівський”, який був одним із лідерів на ринку споживчого кредитування.

Як пише ТСН, 20 травня банк під прикриттям технічного збою обмежив доступ куратора до бази даних та провів низку сумнівних операцій за вкладами фізосіб, збільшивши навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн – до 2,6 млрд грн.

Згодом власник банку Віктор Поліщук, якому також належить мережа магазинів побутової техніки “Ельдорадо”, повідомив, що за кілька днів до визнання банку “Михайлівський” неспроможним продав свою частку в капіталі банку групі інвесторів – фізичних осіб.

Екс-голова правління банку Ігор Дорошенко з 23 травня посів пост головного виконавчого директора кіпрського холдингу PT Platinum Public Ltd, який володіє “Платинум Банком”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар