На центральній площі Кропивницького почали створення квіткового стягу

У Кропивницькому, на площі Героїв Майдану, сьогодні, 18 серпня, почали створювати квіткову інсталяцію у вигляді жовто-блакитного прапору України.

Як розповіла представниця видання “Сільський вісник” у Кропивницькому Лариса Єчко, прапор буде складатися із жовтих чорнобривців та блакитних петуній.

“На сторінках нашого видання ми запропонували всім містянам виростити вдома свй квітковий прапор. Багато кропивничан відгукнулися на акцію, яку ми назвали “Прапор України – прапор миру”. Це всеукраїнська акція, адже, частина вирощених кропивничанами квітів поїде до Києва, де 23 серпня у національному музеї народної архітектури та побуту буде створено найбільший у світі націоналний прапор площею близько 15000 кв. м”, – розповіла Лариса Єчко.

За словами організаторки, подібні акції проходять у багатьох містах України. Квітковий прапор на площі Героїв Майдану буде розмірами 5 на 6 метрів, і завершать його створення сьогодні. Ця інсталяція простоїть на центральній площі до 24 серпня, після чого, як запевнила Лариса Єчко, квіти розсадять у дитячих садках Кропивницького.

“Ми вважаємо, що подібні акції дуже важливі і потрібні. У час, коли на сході України йде війна, ми не залишаємося байдужими, і хто з автоматом, хто з квітами, демонструємо свій патріотизм”, – поділилась думками організаторка акції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар