На Кіровоградщині молодь вчили протидіяти кримському сценарію

Навчитися правилам надання першої медичної допомоги, виживанню у польових умовах та військово-тактичній підготовці у село Клинці, що на Кіровоградщині, з’їхалось півсотні юнаків та дівчат. Через напружену ситуацію на Донбасі та в Криму, кілька місцевих громадських організацій, зокрема Мобільна волонтерська група та ЦОТП «Цитадель», організували тренінг «Рейд» організували, .

Про це повідомляє сайт “Златопіль”.

Щоб потрапити на тренінг, необхідно було попередньо пройти електронну реєстрацію та заповнити анкету. До вишколу допускались люди не молодші 16 років. По приїзду на локацію, учасникам видали камуфляж та страйкбольне оснащення. Всіх учасників табору розділили на дрібні групи.

1

Одне з перших занять було присвячене, установці розтяжок та їх розмінуванню. Тренінг проводили бійці батальйону «Кіровоград», які постійно перебувають у зоні бойових дій і забезпечують громадський порядок та підтримку блокпостів.

Потім – тренування з рукопашного бою. Відпрацювання прийомів відбувається із безпечним гумовим ножем. Молоді розказали про найуразливіші зони нападника та, прийоми, якими можна знешкодити противника і вберегти собі життя.

2

Після – практика тактичної підготовки. Всі тренування відбувалися за принципами реальних бойових дій і обставин. Розтягнувшись на кілька кілометрів у лісі, одна група отримала завдання утримувати міст через річку, а інша мала знешкодити противника і підірвати цю споруду.

Бій за панування над водою тривав близько години. Під час стрілянини в учасників виникали проблеми, аналогічні до реальних бойових – боєприпасів не вистачає, є загиблі та поранені.

4

Подібні тренінги, проте вже за іншими сценаріями та локаціями, відбувались і в нічний час. Організатори вишколу наголошують, що таке тренування направлене, в першу чергу, на адаптацію пересічних українців до воєнних ситуацій.

– Як відбувалося захоплення Криму, як захоплювали Донецький напрямок – за цими сценаріями ми і відпрацьовуємо як протидіяти диверсійним групам терористів. Тут не лише оперативно-тактична підготовка, тут і психологічна підготовка, тобто готовність населення до військових дій, де чути вибухи і постріли. Щоб люди при екстремальних ситуаціях не впадали в паніку, а знали як діяти щоб вижити. – каже співорганізатор вишколу, Наталя Салімова

6

Учасники вишколу від тренувань у захваті. Кажуть, хоч за три дні розвідником-диверсантом і не станеш, та здобутий досвід можна застосовувати не лише у польових умовах, адже вміння злагодженої роботи в команді – необхідний навик і в цивільному житті.

Наступні тренування організатори планують провести у вересні.

– Якщо розказувати теорію, то її можна вчити від кількох місяців до кількох років. Все залежить від об’єму і складності навчального процесу. Якщо інформація подається в ігровій або тактичній формі, то людина запам’ятовує все на підсвідомому рівні. І при необхідності, пройдений матеріал вже буде спрацьовувати як рефлекс. – говорить інструктор, Олег Ковальчук

Поширити:

Залишити коментар:

коментар