Особливі дітки з Компаніївщини побували на екскурсії у Кропивницькому

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Дітки з обмеженими можливостями із Компаніївського району та Кропивницького сьогодні, 11 серпня, побували в церкві, де разом із батьками помолились за своє здоров’я. Після насиченого дня всі отримали смачні подарунки – морозиво.

Після екскурсії у Дендропарку близько 40 діток із обмеженими можливостями відвідали храм Андрія Первозванного на селищі Гірничому (УПЦ Київського патріархату). Там продовжилася їх екскурсія Кропивницьким – діти з батьками дізналися, як побудовано церкву та чому так важливо не втрачати віру.

Настоятель храму Андрія Первозваного священик Рафаїл Сьорак розповів Першій електронній, що особливі діти сьогодні вперше відвідали цей храм.

“Дізнався, що діти були на екскурсії у Дендропарку, тому вирішив їм влаштувати таке продовження. Ці зустрічі дуже важливі як для дітей, так і для нас. Це дає можливість зрозуміти, що треба щось міняти і у своєму житті, і в храмі”, –  розповів священик Рафаїл Сьорак.

Після спілкування з настоятелем храму особливі дітки разом із батьками помолились за здоров’я і поставили свічки.

DSC_1127

DSC_1177

Більшість діток, які сьогодні відвідали храм, – із Компаніївсього району. Благодійний фонд Станіслава Березкіна “Добротвір” допоміг їм із транспортом.

“Із нашого району приїхало 27 людей. Завдяки підтримці народного депутата Станіслава Семеновича, ми побували на екскурсії у Кропивницькому. Він нам ніколи не відмовляє. Нещодавно ми їздили в зоопарк, у Софіївку. На всі свята ми отримуємо від нього подарунки”, – каже голова Компаніївського районного осередку ГО “Серце матері” Іван Лушний.

DSC_1077

“Такий автобус для нас – дуже зручний”, – каже мама 6-річної Ангеліни Ірина.

Мама особливої дівчинки не з чуток знає, як це заходити до автобусу, витягуючи візочок з дитиною. Її маленька Ангелінка ходить лише по дому. До того ж зовсім не говорить.

“Такі прогулянки потрібні як нам, так і нашим дітям. Із організацією “Серце матері” ми дуже часто їздимо на подібні зустрічі. Сьогодні нам і діставатись було зручно. Автобус пристосований для візочків”, – додає Ірина.

DSC_1096

Емоційна прогулянка Кропивницьким завершилася солодкими подарунками для особливих діток та їх батьків. Вони отримали морозиво від благодійного фонду “Добротвір”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар