На Кіровоградщині шукають інвесторів, щоб дати людям можливість нормально жити

У селі Липняжка (Добровеличківський район) на території, де колись працював Липнязький цукровий завод, знаходиться величезний житловий масив, у якому зараз проживає лише 110 чоловік. Будинки там стоять без опалення, води і каналізаціїї. Люди не мають роботи.

Як пише голова Добровеличківської РДА Василь Смаглюк, зараз керівництво району та селища шукає інвесторів, які можуть взяти під опіку величезний промисловий майданчик, де колись функціював цукровий завод.

“Головна проблема  – це величезний житловий масив, в якому зараз проживає лише 110 чоловік. Будинки без опалення, води і каналізаціїї, люди не мають роботи, – пише Василь Смаглюк. – Сільський голова В. Торовик сам є власником однієї з таких квартир.

Для вирішення проблем, тих людей які не залишили свої квартири, потрібно довести до ладу хоча б один з будинків, провести санацію тепломереж, відновити водопостачання, дренаж каналізації (зараз стічні води стоять у підвалах),

Люди вимагають лише одного – знайти можливість працевлаштування. Потрібно шукати інвестора. Такий величезний промисловий майданчик міг би стати, наприклад, основою для розміщення комплексу сонячних батарей, оскільки від заводу залишились лише бетонні фундаменти”.

До 2000-х років завод ледь тримався, але працював. Збиткове виробництво зупинилося у 2005 році. У 2007 році все обладнання вивезли, а люди залишились без роботи.

13895194_1064088033627324_8733845544080632237_n

Поширити:

Залишити коментар:

коментар