Кіровоградщина: прихожани української церкви долучилися до всеукраїнського молебню

Учора, 28 липня, на Володимирській гірці відбувся молебень Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) за участі представників різних конфесій та президента Петра Порошенка. Серед них були і паломники з Кіровоградської області.

Як розповів настоятель Свято-Миколаївського храму отець Юрій Онисько, на паломництво до Києва приїхали віряни української церкви з Кіровоградського, Добровеличківського, Бобринецького та Компаніївського районів.

“Наше паломництво у Київ було мирне. За підтримки народного депутата Станіслава Березкіна (він нам допоміг з транспортом), ми мали можливість приїхати до Києва, де у Володимирському соборі мирно помолилися. Потім була хресна хода на Володимирську гірку до пам’ятника князя Володимира. Після ходи всі зібралися у золотоверхому чоловічому монастирі, Михайлівському, де поставили свічки і помолилися, – розповідає отець Юрій. – На паломництво ми їздимо кожен рік, вшановуючи пам’ять князя Володимира та Хрещення Русі. Взагалі ми виступаємо за об’єднання церков. У державі повинна бути незалежна українська церква”.

3

“Учора на Володимирській гірці зібрались на молебень тисячі людей. Кожен з тих, хто був там, або сам був на волосинці від смерті, або має загиблих побратимів. На серці переплелись радість від того, що молитва об’єднала таку велику кількість людей і туга за тими, хто відійшов у вічність. Молитва нашої громади злилась піснею серця з іншими присутніми там українцями”, – сказав сьогодні під час урочистого молебну за загиблими спецпризначенцями єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Читайте також: Трагічна річниця: 2 роки тому загинула група спецпризначенців з Кропивницького

17be8b4-hoda-kp--14-

1

Фото: “Українська правда”, з власного архіву отця Юрія Ониська

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Кіровоградщина: прихожани української церкви долучилися до всеукраїнського молебню

  1. А чого ж не написали, що й з Вільшанки приїхав автобус? На першій фотці дівчата з Вільшанки несуть плакат, а про них – ні слова.

Коментарі заборонені.