Кропивницькі спецпризначенці молитвою вшанували загиблих побратимів

Урочистий молебень за упокій полеглих Героїв відбувся сьогодні, 29 липня, у військовій частині 3-го окремого полку спеціального призначення. 

Присутні бійці і волонтери поклали квіти до військової каплички під світлини загиблих воїнів  3-го полку СпП.

“Учора на Володимирській гірці зібрались на молебень тисячі людей. Кожен з тих, хто був там, або  сам був на волосинці від смерті, або має загиблих побратимів. На серці переплелись радість від того, що молитва об’єднала таку велику кількість людей і туга за тими, хто відійшов у вічність.

Сьогодні ми  молимось і згадуємо побратимів, які загинули в боях. А для тих, хто живий і воює, просимо Божої підтримки і охорони. Ваше служіння дуже непросте. Ми просимо Бога, щоб він укріплював ваші серця. Наші спільні побратими поклали життя, аби ми могли збиратися під мирним небом. Під ним збираються всі: ті, хто підтримує армію, а також і ті, хто пропагує “рускій мір”, користуючись тим благом безпеки, яке забезпечили ви. Сподіваємось, що війна на Україні скоро завершиться і наша земля буде у мирі”,  – зазначив  звертаючись до присутніх спецпризначенців Єпископ Кропивницький і Голованівський Української Православної Церкви Київського патріархату Марк.

Читайте також: Трагічна річниця: 2 роки тому загинула група спецпризначенців з Кропивницького

Після молитви за упокій спочилих “кіборгів” і усіх загиблих воїнів України, спецпризначенці вирушила на Алею почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища, щоб вшанувати пам’ять полеглих побратимів.

Довідка

26 липня 2016 року Президент Петро Порошенко підписав Указ “Про День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України”. Глава держави зазначив, що враховуючи важливу роль Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави та героїзм особового складу, виявлений під час проведення АТО на Сході України, ухвалив рішення встановити в Україні День Сил спеціальних операцій ЗСУ, який відзначатиметься щорічно 29 липня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар