У Кропивницькому провели в останню путь загиблого героя

Траурна церемонія відбулась сьогодні, 28 липня, на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища. Місце прощання з Героєм АТО Сергієм Колесником стало й місцем його останнього спочинку. 

Сергій Сергійович Колесник, уродженець села Рівне Новоукраїнського району Кіровоградської області, служив солдатом–гранатометником 1-го відділення 2 взводу 9 механізованої роти 3 механізованого батальйону військової частини п/п В2731. 24-річний юнак загинув смертю хоробрих близько 13:20 25 липня, у зоні проведення АТО під Волновахою Донецької області, у результаті вогнепального поранення в голову.

Під час жалобної церемонії, на яку зібрались близько 150 кропивничан, слова підтримки і співчуття висловивили заступник голови Кіровоградської ОДА  Сергій Коваленко і  голова Кіровоградської РДА Алла Поліщук.

Кращі роки своєї молодості  Сергій Колесник провів у селі Соколівське Кіровоградського району: тут зустрів своє кохання і тут з’явився на світ нащадок героя – син Єгор.

“Хочу висловити подяку батькам за такого самовідданого і сміливого сина, а тобі, Сергію, за те, що так героїчно захищав нашу державу. Пам’ять про тебе житиме у наших серцях”, – сказав військовий комісар Кіровоградського об’єднаного військового комісаріату Андрій Грищенко.

Молитву за чином поховання воїна Сергія проводив протоієрей Євген Назаренко. Під час проведення панахиди ніхто з присутніх не міг втримати сліз.

“Сергій ріс у інтернаті. Завжди був прихильний до добрих і відкритих людей. Він пішов на контракт одразу після обов’язкової строкової служби, мотивуючи це тим, що так можна скоріше потрапити до зони АТО: не звик ховатись від небезпеки і миритись з несправедливістю. Сергій був людиною великої честі і щирого серця, дуже любив сина Єгорка і  свою дружину”, – розповів тесть полеглого воїна Анатолій Підгородецький.

Опускали труну з юнаком до могили  під приглушені ридання родичів, гімн України у виконанні оркестру 3-го окремого полку спецпризначення і залпи почесного караулу.

Нагадаємо, сьогодні у Кропивницькому оголошено День жалоби за Сергієм Колесником. Відповідне розпорядження видав міський голова Андрій Райкович. Цього дня у місті приспущені Державні прапори, відмінені заходи розважального характеру та задіяний режим “тиші”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар