На Кіровоградщині будують нову молочну ферму

В Устинівському  районі триває будівництво нових та реконструкція існуючих приміщень автоматизованого комплексу молочної ферми агрофірми «Сагайдацька», що знаходиться на території Докучаєвської сільської ради.

Про це повідомляє сайт КОДА.

Приватне орендне сільськогосподарське підприємство агрофірма «Сагайдацька» займається як рослинництвом (вирощує зернові – ячмінь, кукурудзу, соняшник – на ділянці площею 1870 гектар), так і, власне, тваринництвом – утримує молочнотоварну ферму на 400 голів великої рогатої худоби, з яких понад 130 корів. Загалом на підприємстві сьогодні працює 66 осіб.

2607160501

Проект з будівництва та реконструкції приміщень молочної ферми реалізується на місці колишньої птахоферми, деякі будівлі якої вдалося перебудувати та переобладнати. Зокрема, триває реконструкція одного із приміщень колишнього пташника для утримання телят. У майбутньому автоматизований комплекс молочної ферми зможе утримувати 600 голів ВРХ. Варто зазначити, що роботи з реалізації проекту розпочато в 2012 році, а в жовтні цього року заплановано завершити його перший етап. Будівництво та реконструкція здійснюється за власні кошти агрофірми, а загальна вартість робіт та обладнання складає понад 11 мільйонів гривень.

2607160503

Сергій Кузьменко у супроводі директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергія Коренюка та директора агрофірми «Сагайдацька» Сурена Агаяна оглянув вже реконструйовані приміщення молочнотоварної ферми, обладнання та устаткування, а також поспілкувався з працівниками щодо умов праці та розміру заробітної плати. За словами Сурена Агаяна, у середньому працівники ферми отримують по 4,5 тисячі гривень. Підприємство повністю автоматизоване і виробляє близько 4 тонн молока на добу.

“Це досить дороговартісний проект, не можна його реалізувати дуже швидко, тому департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації має завдання підтримувати такі господарства за допомогою урядових програм, які здешевлюють, наприклад, придбання великої рогатої худоби, – наголосив голова облдержадміністрації після ознайомлення з підприємством. – Держава готова компенсувати 50% вартості такої худоби. Така програма є і я радив керівнику агрофірми нею скористатися. Завдання держави – підтримувати тих, хто створює робочі місця”.

2607160507

Поширити:

Залишити коментар:

коментар