Організаторами навчання стали Дніпропетровська обласна асоціація учасників АТО та облдержадміністрація. Програму соціальної реабілітації бійців розробила консалтингова компанія «Бізнес Тайм Україна».

«Ми допомагаємо хлопцям, які повернулися із зони АТО, призвичаїтися до мирного життя. Щоб демобілізовані швидше адаптувалися, для них організовані безкоштовні курси з програмування, англійської, водіння. Ще один освітній проект – семінари та тренінги. Ідею запропонували самі бійці, а Дніпропетровська ОДА ініціативу підтримала. На семінарі бійці дізнались, як шукати роботу, за якими критеріями вибирати вакансії та з чого почати власний бізнес. Семінар безкоштовний», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Серед бажаючих розкрити для себе нові горизонти виявились і кропивницькі учасники АТО. Сергій Шиляєв, колишній мінер, а зараз капелан, розповів, що головне на тренінгу було дослухатися до рекомендацій бізнес-тренерів.

Робота на семінарі проходила за кількома напрямками. Серед основних: практичні інструменти під час пошуку роботи, психологічна підготовка та адаптація на новому робочому місці, техніка успішного інтерв’ю з роботодавцем, розкриття підприємницького потенціалу, реалізація бізнесу «з нуля».