У Кропивницькому почали збір підписів проти закриття пологового будинку №2

Сьогодні, 20 липня, на площі перед міською радою зібралося десяток медичних працівників пологового будинку №2 ім. Святої Анни. Громадська організація «Яворина» під час міні-мітингу поставила на площі намет для збору підписів жителів Кропивницького проти закриття пологового будинку.

Як розповіла одна з медсестер пологового будинку Лідія Єпіфанова, у закладі  працює більше 200 осіб, а пологове відділення розраховане на 20 ліжко-місць.

«Я працюю в цьому пологовому будинку з 1980 року – вже 36 років у мене робочого стажу. Знаєте, благими намірами вистелена дорога у пекло. Ну чому треба закрити щось, щоб відкрити щось нове? От у мене зараз у телефоні є фотографія корпусу четвертої лікарні. Скільки вже років він будується? Стоять дах, двері, вікна. Відкривайте там гемодіалізний центр, – говорить медсестра Лідія Єпіфанова. – Говорять, що пологів стає все менше. Та я не скажу, що їх стає менше. Відкрився перинатальний центр. Люди мають право вибору. Ті люди, які хочуть народжувати у нас (з Ковалівки, з Балашівки) для чого їм їхати у якийсь інший пологовий будинок? У нас що погано. У нас такі умови для вагітних, що декому навіть не снилося. А нам більше 100 років уже, але ми підтримуємо наш заклад без жодної копійки фінансування. Держава дає кошти лише на зарплату та оплату комунальних послуг – все інше за рахунок благодійних внесків та допомоги меценатів».

2

Читайте також: Експерти проаналізували, де народжують жінки Кіровоградщини

«Навіщо закривати пологовий будинок? Ми, колектив, проти, наші знайомі і пацієнти також проти. Ми хочемо достукатися до нашої влади, щоб вони не закривали пологовий будинок. Закрити легше всього, а от побудувати – важко», – говорить старша медсестра. – Ми навіть до кінця і не знаємо, що планують зробити з будівлею пологового будинку після закриття. До нас ніхто не приїжджає, нічого не пропонує. Про те, що нас приєднують до пологового будинку на Новомиколаївці, ми дізналися з чуток. Ніхто з керівництва до нас не приїжджав».

Нагадаємо, у зв’язку зі скорочення кількості лікарняних ліжок у обох лікарнях, може виникнути проблема незаповненості обох приміщень – на одній із прес-конференцій зазначила начальник управління охорони здоров’я Кіровоградської міськради Оксана Макарук. 26 травня, кіровоградські медики та чиновники черговий раз обговорювали об’єднання двох медзакладів шляхом приєднання пологового будинку №2 до будинку №1. Напередодні відбулися збори трудового колективу Кіровоградського пологового будинку №2 ім. Святої Анни за участі депутатів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар