Кропивничанин успішно козакує на Одещині

Геннадій Заболотний та Петро Ющенко, фото Віталія Сорочана

На Одещині у місці, де 1770 року стояли табором запорожці кошового отамана Петра Калнишевського, було встановлено пам’ятний знак і відновлено козацьку криницю. Сталося це 12-го липня, в день “іменин” отамана – у рамках фестивалю «Тілігул-Козак Фест», який започаткував у Березівському районі Одеської області наш земляк, кропивничанин Геннадій Заболотний.

фото - Віталій Сорочан

Геннадій Вадимович працює головою Березовської районної державної адміністрації і розповів сайту «Тусовка», що на фестивалі були такі почесні гості, як Петро Ющенко – нащадок Калнишевського і почесний президент фонду імені відомого отамана, – а також губернатор Одеської області Михаїл Саакашвілі зі всією родиною.

Михаїл Саакашвілі та Геннадій Заболотний

Ми не тільки провели фестиваль, але й відкрили знак та освятили криницю. Людям свято дуже сподобалося, адже всі організатори – і місцева громада, і партнери, – доклали чимало зусиль, щоб гарно устаткувати сцену, перетворену на фортецю завдяки прикрасам у вигляді щитів, і місця для глядачів із тюками сіна,розповів Геннадій Заболотний.

Тепер місце, де пройшов фестиваль, стає цікавим і знаковим для області. Одещина не тільки отримала цікаву історичну пам’ятку та туристичну родзинку, але й місце для проведення інших свят, наприклад, Дня Незалежності. Адже там чудова природа, неподалік лиман і плавні!

джерело: “Тусовка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар