Рятувальники і медики навчали кіровоградців рятувати потопаючих

Сьогодні, 14 липня, на Ковалівському пляжі працівниками УДСНС в області спільно з працівниками швидкої допомоги було проведено освітню роботу з метою навчити людей надавати першу медичну допомогу потопаючим.

Коли температура повітря досягає апогею, люди надають перевагу відпочинку біля води. Однак через недотримання правил безпеки такий відпочинок може стати небезпечним.

«Головне завдання служби порятунку проводити масову роз’яснювальну роботу для запобігання виникнення трагічних випадків» –  сказала підполковник служби цивільного захисту Вікторія Крохмалюк.

Рятувальники показали, як правильно рятувати потопаючих, а представники швидкої допомоги пояснили, що робити далі, щоб людина ожила. Зокрема, фахівці продемонстрували як правильно робити непрямий масаж серця, штучне дихання, і як позбавитись рідини у легенях.

 «Я вважаю, що такі заходи треба проводити щорічно. Люди повинні знати, як надавати першу допомогу на воді, якщо їхні співвітчизники терплять біду» – розповіла лікар швидкої допомоги Ольга Олександрівна.

Після спільних тренувань була проведена вікторина для найменших учасників дійства.

«Я прийшла щоб відпочити. І не знала про цей захід. Це дуже добре, що навчають людей, особливо хлопців. Хлопці повинні знати. Як рятувати людей» –  розповіла жителька Кіровограда Ліра Левченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар