На Кіровоградщині двоє братів займались розбоєм

фото blogspot.com

На Кіровоградщині поліцейські затримали двох братів за підозрою у скоєнні розбійних нападів на підприємців.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби обласної поліції.

Одному зі зловмисників не виповнилося і 17 років, його родичу лише 24. Рішення «розправлятися» з потерпілими за допомогою монтувального лому виникло у підозрюваних через бажання «легких грошей». Саме так пояснив свій вчинок молодший із затриманих. Тепер обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Кримінальні пригоди двох мешканців Новомиргородського району розпочалися навесні. Тоді брати змінили місце проживання і переїхали від батьків, аби вести господарство самостійно. Однак прагнення безтурботного життя зовсім не спонукало молодих людей до наполегливої і тяжкої праці. У квітні поточного року вони навідалися до рідного Знам’янського району, де скоїли розбійний напад на приватного підприємця, побили його та відібрали готівку.

Тоді з місця пригоди їм вдалося втекти. Та після того, як гроші закінчилися, зловмисники вирішили знайти нову жертву і у такий спосіб збагатитися ще раз.

Нападати на когось за місцем мешкання не наважувались боячись, що їх таки упізнають люди. Слідкувати за підприємцем із Бобринецького району брати розпочали за тиждень до нападу. Незважаючи на те, що чоловік мешкав на вулиці неподалік від крамниці, де майже завжди перебуває значна кількість населення, спільники наважилися скоїти злочин в обідній час.

Владнавши свої справи, чоловік якраз повертався додому. Юнака у рукавичках та з металевим прутом він помітив майже відразу. Далі встиг перетелефонувати дружині та попросив якнайшвидше відчинити йому двері. Зловмисник наздогнав жертву вже біля воріт, почав замахуватися, аби вдарити чоловіка. Спроби уникнути удару допомогли ненадовго. Врешті зловмисник спромігся кілька разів влучити 49-річному підприємцю по голові. Однак позбавити свідомості кремезного чоловіка 16-річному підлітку вдалося не відразу.

«До того, як потерпілий знепритомнів, його крик про допомогу почули не лише дружина і зять, а й сусіди та робітники будівельної бригади, що працювали неподалік. На місце викликали поліцейських і карету швидкої. Слідчо-оперативна група Бобринецького відділу поліції прибула за лічені хвилини. Зловмисника затримали, під час особистого огляду правоохоронці виявили у нього предмет, схожий на пістолет.

А тим часом працівники управління карного розшуку обласного главку поліції взялися за пошуки спільника підозрюваного. Зрозумівши, що все пішло не так, як планувалося, зловмисник на власному автомобілі виїхав до сусіднього району, де планував сховатися у родичів. Однак вже за кілька годин за ним прийшли оперативники», – розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Олександр Скляревський.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». У даний час поліцейським відомо про причетність обох зловмисників до скоєння двох розбійних нападів та крадіжок. За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар