На Кіровоградщині відпрацьовували спільні дії в умовах надзвичайних ситуацій

З 8 по 10 липня на навчально-тренувальній базі Кіровоградської льотної академії (с. Дмитрівка Знам’янського району) проходили навчання по відпрацюванню спільних дій під час ліквідації різних надзвичайних ситуацій. 

Організаторами вишколу стали обласний загін швидкого реагування Товариства Червоного Хреста і управління ДСНС у Кіровоградській області. Також до участі у заході долучились курсанти та викладачі льотної академії, волонтери ГО «Волонтерський рух першої допомоги», представники ЦОТП “Цитадель”, співробітники 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС України у Кіровоградській області, керівник Кіровоградської обласної федерації кінологічного спорту та представники організації, яка займається популяризацією та розповсюдженням мультикоптерів.

“За програмою навчань, ми мали   відпрацювати спільні дії під час ліквідації різних надзвичайних подій. Зокрема, що робити під час пожежі, як транспортувати постраждалих з приміщень і як надавати їм першу долікарську допомогу, – розповів кореспондентові Першої електронної газети інструктор ЦОТП “Цитадель” Олег Ковальчук. – Цікавими були також завдання, щодо можливості залучення собак до пошуку і порятунку людей з-під завалів”.


У результаті навчань,  до Товариства Червоного Хреста України долучились нові волонтери, а  загін швидкого реагування поповнився новими учасниками.

Організатори  з ЦОТП “Цитадель” принагідно запрошують усіх бажаючих на курси долікарської медичої підготовки на базі Червоного Хреста: по завершенню курсу Ви отримаєте кваліфікаційні вміння та навички з медичної та тактичної медичної роботи з потерпілим, а також сертифікати від Червоного Хреста і ЦОТП “Цитадель”.

Фото надані ЦОТП “Цитадель”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар