У Кіровограді розпочали масштабний ремонт дамби по вул. Михайлівській

У Кіровограді, біля дамби по вул. Михайлівській (колишня Кірова) розпочалися підготовчі роботи до масштабного ремонту гідротехнічної споруди.

Вчора, 7 липня, там з’явився паркан, і будівельники почали підготовчі роботи.

“Дамба по вул. Михайлівській перебуває у аварійному стані, і не може виконувати функцію водорегулюючої споруди на відрізку річки Інгул у центральній частині міста. Тому ми взялися до ремонтних робіт, аби привести її до нормального стану”, – повідомив начальник управління міськради з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко.

За його словами, ремонт дамби триватиме до 30 жовтня цього року.

Начальник управління капітального будівництва Віктор Ксеніч розповів, що днями на об’єкті буде розміщено паспорт будівництва, а поки там почалися підготовчі роботи. Загалом, на ремонтні роботи на дамбі по вул. Михайлівській передбачено 4 млн 350 тис. бюджетних коштів.

“Це дуже грандіозна робота, яку не зробиш за 5 хвилин. Зараз там насипають шляхи під’їзду для будівельної техніки та облаштовують місця для складання мулу”, – розповів Віктор Ксеніч.

Саме через ці місця для складання мулу серед кіровоградців почали ширитись чутки про те, що шар ґрунту знімається для того, щоб збудувати там кав’ярню. Вперше про це на своєму Фейсбуці написав активіст Максим Сінченко.

 

Віктор Ксеніч та Сергій Коваленко з посмішкою на обличчі спростували це припущення, і детально пояснили журналісту Першої електронної для чого лаштують ці місця.

“Екскаватором з річки буде вибиратись мул, який потім будуть вивантажувати в ці заготовлені місця для сушки”, – розповів начальник управління капітального будівництва.

А очільник управління міськради з питань надзвичайних ситуацій, в свою чергу, запевнив, що мул не можна вивозити, коли він вологий.

“Після того, як мул здренує, ми його вивезем на міське сміттєзвалище”, – сказав Сергій Коваленко.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета
Поширити:

Залишити коментар:

коментар