Кіровоградські патрульні вчились робити “двієчку” і збивати зловмисників з ніг

Сьогодні, 7 липня, у спорткомплексі  “Олімп” відбулись показові тактичні тренування кіровоградських поліцейських.

20 патрульних 1-ї роти під пильним наглядом професійних тренерів відпрацьовували боксерські і бойові прийоми. 

“Наразі патрульні, у групах по 20 осіб, удосконалюють навички самооборони, а надалі вчитимуться  володіти бойовою зброєю. Тренування розпочались нещодавно, тижні зодва тому,  але вже зараз тренери і самі патрульні відзначають прогрес наших  хлопців і дівчат”, – повідомили у прес-службі патрульної поліції.

Тренує  кіровоградських копів команда майстрів своєї справи: Олександр Болгаров – тренер зі змішаних єдиноборств, Євген Нікітін – інструктор з вогневої підготовки і учасник АТО, Олександр Будулатій – КМС з пауерліфтингу та Сергій Обзор – МС зі змішаних єдиноборств, неодноразовий чемпіон України.

“До мене звернувся мій вихованець, який зараз очолює тактичну підготовку поліції. Я вважаю, що такі тренування – невід’ємна частина служби патрульних, адже вони мають вміти швидко і правильно реагувати, а також бути зосереджними. Хлопці і дівчата ростуть: за декілька тренувань вже є прогрес, хоча вони й тривають годину-півтори, і відбуваються лише двічі на тиждень. Оскільки ММА – найжорсткіший вид спорту, то наші тренування моделюють реальну вуличну бійку. Я впевнений, що якщо будуть тактичні поліцейські змагання серед областей, то ми не будемо пасти задніх”, – розповів Олександр Болгаров.

Сьогодні патрульні, під пильним наглядом своїх тренерів, відпрацьовували вправи, які знадобляться їм у разі раптової сутички на вулицях міста: знерухомлення і повалення правопорушника та класичну пряму боксерську “двієчку”.

Патрульні Альона Косарьова  і Діана Тлуста  розповіли, що подібні тренування є обов’язковою умовою їх служби, а також чудовою нагодою тримати себе у формі.

“Звичайно, якщо приходиш на тренування після дванадцятигодинного чергування, то це важко. Але у Одесі  у нас був такий “курс молодого бійця”, що зараз ми усе сприймаємо як належне”, – розповіла Діана Тлуста.

Колега дівчини Альона Косарьова додала, що особливість кіровоградців у тому, що вони далеко не завждиготові сприймати вербальні команди і тоді лишається діяти силою:

“Ці тренування дають нам впевненість у власних силах і необхідну фізичну підготовку”, – підсумувала патрульна.

Більше фото тут.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар