У Кіровограді нагородили кращих судномоделістів України

Сьогодні, 3 липня, у Кіровограді відбувся фінал Чемпіонату України та Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді (моделі до 600 мм) з судномодельного спорту (моделі секції NS).

Юніорські зустрічі проходили з 29 червня по 1 липня, а Чемпіонат України – з 2 по 3 липня. Організаторами всеукраїнських конкурсів стали Міністерство молоді та спорту України, Управління спорту Міністерства оборони України, Товариство сприяння обороні України, Федерація судномоделізму і судномодельного спорту України, Український державний центр позашкільної освіти та Комунальний Заклад «Станція юних техніків» Кіровоградської міської ради.

Як вже повідомляла Перша електронна газета, участь у змаганнях узяли команди з Одеської, Миколаївської, Дніпровської, Рівненської, Київської, Житомирської та Кіровоградської областей, а також міст Київ і Хмельницький.

Чемпіонат України з судномоделювання проводився по вулиці Велика Перспективна, 53,  у акваторії річки Інгул, біля пам’ятника «Жертвам Чорнобиля». На тому ж місці відбулось і урочисте закриття змагань та нагородження переможців.

“Сьогодні, у День Військово-морських сил ЗСУ та працівників морського і річкового флоту, наша організація хотіла б відзначити спортсменів, які, на нашу думку, найкраще проявили себе у такому складному виді спорту, як судомоделювання. Ці люди самовіданно, наполегливо і натхненно розвивають близьку усім, присутнім тут, галузь. Зі святом вас! Тільки перемог і успіхів у мабутньому”, – сказав під час урочистостей голова обласної організації ветеранів-підводників, капітан першого рангу Василь Гребенюк.

За результатами Всеукраїнських юніорських змагань, у важкій боротьбі призові міця вибороли команди Миколаївської (3 місце), Одеської (2 місце) і Дніпровської областей (1 місце).

спортсмени

На Чемпіонаті України місця розподілились таким чином:

чемпіонат України

Переможці й призери Чемпіонату та Всеукраїнського турніру були нагороджені дипломами та медалями, а команди-призери отримали кубки і дипломи відповідних ступенів.

“Я хотів висловити вдячність усім учасникам та господарям цьогорічних змагань. І це щирі та чесні слова, не на папері. Проводити два турніри підряд на палаючій спеці надзвичайно важко. Але ми усі вистояли і показали гарні результати. Звісно ж, не обійшлось і без ексцесів, але це буває у кожному масштабному конкурсі. Та вцілому місце вдале, акваторія хороша і ми, як організатори, задоволені”, – зазначив на завершенні Чемпіонату Президент Федерації судномоделізму і судномодельного спорту України Сергій Демиденко.

Право урочисто спустити прапор України, і цим самим закрити Всеукраїнський конкурс, отримала команда – переможниця з Дніпровської області.

Більше фото тут.
Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар