На Кіровоградщині дітей вчили бути героями нації

З 23 по 29 червня у Знам`янському районі, біля урочища Бочки, проходив Всеукраїнський табір-вишкіл “Україна – земля Героїв”.

Організаторами табору для молоді стали громадська організація “Мобільна волонтерська група” спільно з ВБО “Крила”, УДЮТ “СІЧ” та під егідою Міністерства Молоді і спорту.

За словами одного з тренерів вишколу, інструктора ЦОТП “Цитадель” й співробітника Кіровоградського НДЕКЦ МВС України Олега Ковальчука, метою акції стало утвердження у дітей та молоді патріотизму, виховання у них активної громадської позиції, національної гідності і самосвідомості, розвиток підростаючого покоління на засадах найвищих духовних і моральних цінностей.

Ми проводили тренінги зі стрілецької, вибухово-технічної, тактичної, медичної та психологічної підготовок. Зокрема, заходи щодо безпеки поводження при виявленні вірогідних вибухових пристроїв, поведінки при застосуванні бойових гранат проти цивільних груп та груп військового супроводження проводили я, як працівник Кіровоградського НДЕКЦ МВС України, та Дмитро Лісовий – співробітник вибухотехнічного сектору ГУНП України у Кіровоградській області, – розповів кореспондентові Першої електронної газети Олег Ковальчук.

Серед інструкторів, які проводили тренінги, були також співробітник Кіровоградського НДЕКЦ МВС України Сергій Ворона, кризовий психолог, науковий кореспондент інституту психології ім. Г. С. Косюка НАПН України Андрій Фоменко та інструктор з тактичної медицини, військовослужбовець ЗСУ Костянтин Головецький. Двоє останніх тренерів з досвідом виконання професійних завдань у АТО.

Інструктор з психології кризових ситуацій Андрій Фоменко на своїй сторінці у Фейсбуці поділився враженнями від патріотичної акції і вдалої організації табору.

табір

Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Фото надані  ЦОТП “Цитадель”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар