Як СБУ затримувала працівника кіровоградської “Укрпошти” на хабарі

хабар укрпоштаУ вівторок, 22 червня, на Кіровоградщині СБУ разом із прокуратурою Кіровоградської області затримали на хабарі помічника директора Кіровоградської дирекції УДППЗ «Укрпошта» – Миколу Гарагулю. Учора у Ленінському районному суді міста Кіровограда підозрюваному в отриманні хабара обрали запобіжний захід – тримання під вартою 60 діб. А також суд визначив заставу у розмірі 55 тис. 120 грн.

Як повідомляє прес-служба СБУ, хабарник, користуючись владними привілеями, вимагав від директора підрядної організації, що виграла тендер на постачання «Укрпошті» комплектуючих до оргтехніки та обслуговування її комп’ютерного обладнання, неправомірну вигоду у вигляді так званого «відкату» у сумі 186 тис. грн. Тобто – 30% від загальної суми контракту.

Для отримання таких бажаних грошей, зловмисник вибрав свій картковий рахунок у ПАТ КБ «ПриватБанк», куди директор фірми-підрядника мала перерахувати 50 000 гривень. Після перерахування коштів 22 червня поточного року, хабарника було затримано співробітниками Служби безпеки України у взаємодії прокуратурою Кіровоградської області, кошти вилучено.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як відбувалося затримання хабарника – дивіться у відео, яке надано СБУ.


Поширити:

Залишити коментар:

коментар