Старій кіровоградській бібліотеці подарували нове життя

Учора, 23 червня, відбулося урочисте відкриття бібліотеки-філії 14, що знаходиться в мікрорайоні Балашівка.

Бібліотека-філія багато років працювала в старому приміщенні, яке було в аварійному стані й потребувало капітального ремонту. Під час затвердження державного бюджету 2016 року було прийнято рішення про ремонт та оновлення бібліотеки та заплановано державні асигнування. На капітальний ремонт приміщення міська рада виділила 316 тис. грн: 80 тис. грн – на бібліотечний фонд та 50 тис. грн – на комп’ютерне оснащення бібліотеки.

Як зазначає Андрій Павлович Райкович, оновленню бібліотеки особливо сприяло управління культури кіровоградської міської ради.

«Ми сьогодні присутні хоч і не на великому, проте дуже важливому й урочистому заході. Ми відкрили відремонтовану бібліотеку в мікрорайоні Балашівка. Як бачимо, на захід прийшло багато людей, щоб долучитися до тієї великої справи, яку зробило управління культури кіровоградської міської ради. Зрозуміло, що усі 42 депутати кіровоградської міської ради, які голосували за бюджет міста Кіровограда, теж долучилися до цієї справи. Знаєте, одне діло читати книжку вдома, інше – під наглядом бібліотекарів, які можуть надати відповідні рекомендації та поради і людина може сформувати певну методику вивчення та читання літератури, тому мені дуже приємно бачити результати прийнятих нами рішень. Люди з посмішкою і відкритою душею сприймають і нас, представників влади, і ті справи, які ми робимо. Тому це дійсно прекрасно і  я буду  робити все, щоб таких подій у нашому місті було якнайбільше», – сказав Андрій Райкович.

На даний момент у бібліотеці більше 10 тисяч книг, але було дуже багато книг, які довелося списати, тому що більшість з них були зношеними чи застарілими. В основному, з наповненням книжкового фонду бібліотеці допомагала міська влада, але й читачі теж часто дарують книги. Зараз бібліотека більше потребує саме галузевої літератури.

«Ми намагаємося поповнювати наш книжковий фонд, у чому нам дуже допомагає держава.  У нас є галузева,  художня література, періодика, сучасні журнали, газети українською та російською мовами. Також у нас вже з’явився Інтернет,  wi-fi зона, тож, відвідувачі можуть приходити зі своїми гаджетами і працювати», – розповідає Олеся Тесцова, завідувач бібліотеки-філії №14

Також читачі бібліотеки під час урочистого відкриття звернулися до міського голови з проханням відкрити на бібліотечному подвір’ї дитячий майданчик. Андрій Райкович прокоментував це прохання «Першій електронній газеті»  таким чином:

«Люди звертаються з нормальними, елементарними, але надзвичайно, на їх погляд, важливими речами. От їм потрібен дитячий майданчик. Насправді, це прекрасно, щоб у дітей була можливість у бібліотеці не лише читати книжки, а ще й гратися на свіжому повітрі, займатися спортом на майданчику.  Тому  звісно міська влада допоможе в цьому спільними зусиллями разом із громадою міста».

Айнура Алієва для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар