Чиновник інституту землеустрою стверджує, що взяв хабар заради своєї дитини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Судді Апеляційного суду Кіровоградської області відмовили у задоволенні апеляційної скарги захисників чиновника проектного інституту землеустрою Дмитра Якимчука, якого затримали під час одержання хабара. Суддівська колегія за головування судді Деревінського Р. А. залишили у силі рішення Ленінського райсуду щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді двох місяців тримання під вартою.

Про це повідомив кореспондент Першої електронної із засідання суду.

Захисники підозрюваного, у апеляційних скаргах просили змінити запобіжний захід із тримання під вартою на особисте зобов’язання. Також сторона підозрюваного просила змінити суму застави з 400 неоподаткованих мінімумів (551 200 грн) до 50.

Підозрюваний Дмитро Якимчук на суді підтвердив отримання хабара і повідомив, що взяти їх змушений був через тяжке фінансове становище. За його словами, він має хвору дитину, на лікування якої потрібні значні кошти.

Крім того Якимчук заявив, що фактично не мав повноважень вирішити питання людини, у якої взяв хабар, а лише хотів хитрістю заробити грошей. Мовляв, питання само собою б вирішилося, а гроші він би отримав.

За словами Якимчука, будь-яких зв’язків зі своїм кумом – очільником Держгеокадастру області Андрієм Піньковським – під час цієї оборудки не мав.

На думку захисту Якимчука, підозрюваний повністю співпрацює зі слідством, не приховує жодних фактів і не має соціальних зв’язків, щоб впливати на слідство.

Представник же прокуратури стверджує, що рішення, яке ухвалив Ленінський суд щодо тримання підозрюваного під вартою є справедливим. На його думку, Дмитро Якимчук може знищити докази і впливати на слідство. Зокрема, підозрюваний може знищити кошти, отримані у вигляді хабара, адже слідством ще не виявлено всієї суми.

Суддівська колегія за головування судді Деревінського Р. А. вирішила відхилити апеляційні скарги захисту підозрюваного. Чиновник проектного інституту землеустрою Дмитро Якимчук проведе 2 місяці під вартою.

Нагадаємо, прокуратура та СБУ затримали очільника Держгеокадастру області Андрія Піньковського та чиновника проектного інституту землеустрою Дмитра Якимчука під час одержання від представника фермерського господарства 14 500 доларів США за оформлення документів на оренду 62 га землі. Андрія Піньковського судді сьогодні також залишили під вартою, відхиливши апеляційну скаргу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар