Маленькі кіровоградці з особливими потребами здійснили подорож Світловодським краєм

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Літо – найкраща пора року, під час якої діти отримують незгасаючі враження та оздоровлюються. На жаль, сьогодні далеко не всі діти можуть відпочити у пришкільних та оздоровчих таборах на території області. Насамперед, це діти з важким перебігом хвороби або з інвалідністю.

Подарували особливим дітям емоційний відпочинок Голова Кіровоградської  обласної  громадської  організації  інвалідів «Народна академія творчості»  Ельміра Небесна, спільно з «Благодійним Фондом Ярослава Бублика»,  який надав фінансову та організаційну допомогу.  Окремо дякуємо яхт-клубу «Кристал» зі Світловодська, які теж безкоштовно покатали дітей на яхтах.

У захоплюючу подорож до Світловодська, діти разом з батьками, з двох Кіровоградських обласних  інвалідних організацій  «Народна академія творчості» та КОБО «Милосердя», вирушили отримавши благословення свого духовника отця  Іона ( Верескуна) з Храму Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Перша зупинка – зоопарк в Озерах. Ось тут варто окремо подякувати утримувачам зоопарку. Адже усі тварини мали дуже гарний вигляд. Леви, ведмеді, тигри, верблюди й безліч інших екзотичних тварин, плазунів і птахів не тільки милували око, але й охоче позували. До того ж, саме у цей день було багатолюдно і діти з інвалідністю мали змогу поспілкуватися зі своїми однолітками з пришкільних таборів, які також перебували на екскурсії.

Вже за годину особливі діти Кіровограда здійснили захоплюючу мандрівку разом з яхт-клубом«Кристал». Яхтсмени гостинно зустріли дітей, розповіли про технічне оснащення яхти й історію створення так званого Світловодсько моря. Також маленькі гості змогли потримати румпель та разом з яхтсменами спустити паруси. Навіть погода намагалася цього дня сприяти дитячому відпочинку: було напрочуд тепло і діти, вперше у цьому році, змогли покупатися та відпочити на пляжі. Організатори  щиро вдячні і яхтсменам і, особливо, Юрію Баранку, який вже не вперше допомагає дітям з інвалідністю безкоштовно здійснити цікаву морську подорож.

Один день з літнього відпочинку став можливим для дітей з особливими потребами  лише завдячуючи наполегливості організаторів ОГОІ «Народна академія творчості» та спонсорській допомозі. Адже в родинах дітей-інвалідів коштів на поїздку не вистачило б: дорогі ліки та реабілітація, якої діти потребують постійно,  унеможливлюють повноцінний відпочинок особливих дітей.

Ольга Ніколаєвська для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар