Військові з  усієї України вшанували пам’ять кіровоградських АТОшників

Сьогодні, 17 червня, у Кіровограді святкують другу річницю з дня заснування 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ої окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України (42-й батальйон територіальної оборони «Рух опору»). У місто на Інгулі з’їхалися бійці з усієї України.

Після урочистої ходи вояків 42-го батальйону від Ковалівського парку до військово-меморіального комплексу “Фортечні вали”, де їм вручили нагороди, колишні добровольці прийшли на Рівнянське кладовище. Там вони вшанували полеглих кіровоградських бійців хвилиною мовчання. Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк прочитав молебень за упокій душ загиблих.

Читайте також: У Кіровограді бійці 42 батальйону з усієї України відзначають другу річницю створення підрозділу

«За що ці діти полягли? Вони не казали, що треба йти за президента, чи за Верховну Раду, чи за маєтки якісь… Ці питання навіть не стояли. У них в серці було покликання – треба йти захищати свій народ. Нехай він і невдячний часом, але свій», – сказав владика Марк після молитви.

Після молитви та промови єпископа Марка, бійці та близькі загиблих поклали вінки та квіти на могили полеглих солдат неоголошеної війни. Вічна пам’ять Героям.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар