Кіровоградські художники зцілюватимуть хворих дітей своїм мистецтвом

Сьогодні, 16 червня, у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулось нагородження переможців конкурсу  “Зцілююча сила мистецтва”.

Конкурс, організований Кіровоградською торгово-промисловою палатою та Кіровоградським обласним художнім музеєм для створення експозиції та оформлення приміщення Кіровоградської дитячої обласної лікарні, проводився вже другий рік поспіль. Цьогоріч у ньому узяли участь  близько 100 учасників, які надали на конкурс біля 250 робіт. Окрім кіровоградців, участь у конкурсі взяли учасники з Вільшанки, Світловодська, Новгородки, Новомиргорода.

Метою організаторів конкурсу стало залучення різних категорій обдарованих дітей, учнівської молоді та дорослих до активної творчої роботи, створення життєствердних робіт, відображення в мистецьких роботах позитивного образу дитинства.

“Судити дитячі конкурси завжди важко, адже у  створених ними картинах душа дитини. Це божевільна праця, але оскільки у художньому музеї працюють майстри своєї справи, тому рішення про присудження місць приймались колегіально і дуже виважено, – розповіла президент Кіровоградської торгово-промислової палати Ірина Саєнко. – Ми спланували цей конкурс з метою того, щоб дитина, яка ходить коридорами лікарні і чекає неприємних уколів і прийому ліків, споглядаючи картини створені її однолітками розуміла, що усі хвороби тимчасові, а далі тільки світле майбутнє. Лікарня абсолютно перевтілилась! Дуже хочеться, щоб  наші діти не хворіли і приходили туди як до музею, а не лікуватись”.

У конкурсі узяли участь творчо обдаровані особистості різного віку й досвіду: учні художніх шкіл і шкіл естетичного виховання, вихованці гуртків образотворчого мистецтва та інших навчально-виховних закладів, студенти вищих навчальних закладів мистецького спрямування, художники – члени Національної спілки художників України і художники-аматори, майстри декоративно – ужиткового мистецтва та фотохудожники – члени Національної спілки фотохудожників України і фотохудожники-аматори. Усього було відібрано та оформлено 100 робіт, які вже експонуються у Обласній дитячій лікарні.

За словами заступника директора з наукової роботи Кіровоградського обласного художнього музею Ганни Осіпової, конкурсній комісії було дуже важко визначити переможців, адже усі роботи були дуже потужними енергетично і надзвичайно змістовними.

“Темою моєї “Прогулянки” став діалог між козаком та сільською дівчиною. Я вважаю, що такі конкурси вкрай необхідні нашому суспільству, адже таке явище як арт-терапія є надзвичайно корисним. І, звісно ж, дуже приємно отримувати нагороду і розуміти, що твоя робота чогось варта”, – поділилась враженнями з кореспондентом Першої електронної газети одна з переможниць Наталія Огарєнко.

Для кожної категорії учасників журі визначило кращі твори, шо зайняли І, ІІ та ІІІ місця. Переможцями конкурсу стали:

Номінація: діти до 10 років

І місце: Падалка Софія «Умилене цуценятко»;

І місце: Хмара Марічка «Снігопад зимових бажань»;

ІІ місце: Снопкова Катерина «Дівча в блакитному»;

ІІІ місце: Коваленко Софія «Веселе літо»;

 Номінація: Підлітки (10-16 років)

І місце: Дуднік Аліна «Красне літечко і забави»;

ІІ місце: Огарєнко Наталія «Прогулянка»;

ІІІ місце: Потапенко Катерина «Пейзаж»;

 Номінація: Дорослі і студенти

І місце: Бурлака Ірина «Друг дитинства»;

ІІ місце: Шуляк Ольга «Мрія»;

ІІІ місце: Олексієнко Павло «Кіт»;

 Номінація: Майстри декоративно-ужиткового мистецтва

І місце: Роман Марійка «Зимове заяче кохання»;

ІІ місце: Коломієць Олена серія робіт «Птаха щастя», «Метелики»;

ІІІ місце: Лук’янчук Поліна «Чарівний птах»;

 Номінація: Фотохудожники

І місце: Демчук Ігор «Дівчина з паскою»;

ІІ місце: Філіпенко Ігор «Діти на футбольному полі»;

ІІІ місце: Шкода Анастасія «Дівчинка в блакитному капелюсі»;

 Номінація: Комп’ютерна графіка

І місце: Ніконова Кристина «Молитва»

Усі 17 переможців отримали цінні призи: грамоти, каталоги робіт і грошові заохочення, інші ж учасники конкурсу були нагородженні подяками.

Більше фото тут.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар