У Кіровограді показали виставку військового художника

Учора, 15 червня, у кіровоградському “Художньому салоні-магазин”і відбулася виставка робіт військового-художника Ігоря Поповича.

Зайшовши в приміщення, одразу відчувається якась незвична атмосфера. Творцем всього цього дійства є Попович Ігор Миколайович, який у 2014 році був мобілізований другій хвилі до АТО. Бойовий шлях пройшов у Донецькій області, а саме: Галіцинівка, Авдіївка, Донецький аеропорт, Піски, Тоненьке.

На виставці були представлені фотороботи та картини. Це саме ті роботи, які не зможе зробити кожен пересічний, ці роботи потрібно прожити та перейнятися ними. Атмосфера смутного часу в усій своїй брудній красі. Ті, хто прийшов подивитися на результати творчості не могли відірватися від перегляду робіт та з захопленням слухали розповіді автора .

«Тут представлені роботи, котрі були виконані вже після повернення з зони АТО. Лише два малюнки з’явилися на світ в умовах війни. Тому що те, що називають АТО, по суті, – війна. Кожна фотографія, кожна картина тягне за собою якусь історію», – розповів Ігор Попович.

gNrPvtyP4JQ

Ігор Попович закінчив у 1990 році Дніпропетровське державне художнє училище імені Є. Вучетича та здобув освіту художника-оформлювача. Після повернення з АТО вступив до КДПУ ім. В. Винниченка на мистецький факультет, спеціальність – образотворче мистецтво. Є вільним художником.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар