На Кіровоградщині відкрили і освятили сільський міні-маркет

На цю подію у Лозуватці очікували уже давно. І ось вона нарешті відбулась – минулого тижня тут відкрився ще один магазин компаніївських кооператорів – сучасний магазин самообслуговування – сільський міні-маркет.

Подія стала дійсно святковою, а на святі, як годиться, – багато гостей, учасників.

Відкриваючи урочистості з нагоди відкриття нового магазину, голова Компаніївського райспоживтовариства М. Жученко наголосив на планомірній і поступальній діяльності районних кооператорів із відновлення своїх торгівельних закладів. У процесі реконструкції, що розпочалася більше десятка років тому, під сучасні магазини самообслуговування вже реконструйовано 16 магазинів і два кафе на території десяти сільських рад. І Лозуватка – не останній населений пункт, де введено в дію сучасний магазин європейського рівня.

Що це дійсно так, змогли переконатись того дня десятки лозуватців і гостей села. Новітнє обладнання, прекрасний інтер’єр, гарна викладка товарів близько трьох тисяч найменувань задовольнять найбільш вимогливого покупця. Для зручності безготівкової оплати тут вперше в сільській місцевості району встановлено і банківський термінал. Храм торгівлі освятив настоятель Свято-Покровської церкви (смт Компаніївка) отець Ігор. Приємною подією для ветеранів торгівлі цього населеного пункту стало вручення їм іменних сертифікатів на 200 гривень, а кожному покупцю – безкоштовного морозива.

Магазин став окрасою цього гарного села. Відкрите приміщення магазину за кошти районного споживчого товариства, велику допомогу в реконструкції закладу торгівлі та благоустрої надали працівники райспоживспілки, Лозуватський сільський голова В. Портянко, сім’ї Тарасенків та Веризубів. Прикметно, що товари тут будуть продаватись за нижчою, ніж в інших сільських магазинах, ціною, причому, і власного виробництва: голубці, вареники, пельмені тощо.

І ще одна, але не менше важлива обставина: з відкриттям цього магазину на 4 види податків збільшуються надходження до місцевих бюджетів, 3 з яких поповнять доходи бюджету Лозуватської сільської ради, а це розширення соціальних послуг для населення, реалізація соціальної політики на  місцевому рівні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар