У Кіровограді запалили свічки пам’яті загиблим у Іл-76

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Два роки тому терористами ЛНР був збитий літак Іл-76, на борту якого перебували 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. У списку загиблих – десантник із Кіровоградщини. У другу річницю падіння літака у Кіровограді запалили свічки пам’яті загиблим українцям.

У підніжжя пам’ятника десантникам у Ковалівському парку зібалось кілька десятків кіровоградців із квітами та свічками. Меморіал у Кіровограді називають народним пам’ятником, адже починався він із постаменту (який лишився після повалення Леніна), обставленого фотографіями загиблих десантників. Згодом там було встановлено дошку.

Серед цих світлин обличчя Віталія Бабана – 20-річний головний сержант-командир відділення 25-ї окремої повітряно-десантної бригади з с. Олексіївка Добровеличківського району Кіровоградської області. Військовий був на борту Іл-76, коли літак був збитий бойовиками ЛНР.

“Я особисто не знала Віталія Бабана, але багато чула про нього. Все ж прийшла, тому що він – один із тих, що віддав своє життя за наш спокій тут. Ми можемо спокійно ходити по вулицях і вирішувати власні справи, завдяки тим, чиє серце б’ється там, на передовій. А пам’ятати загиблих – наш обов’язок. Пам’ятати і поважати”, – розповіла Першій електронній кіровоградка Олена.

Поміж свічок і квітів – паперовий літачок із українським прапором на крилі. У пам’ять про загиблих льотчиків…

Поширити:

Залишити коментар:

коментар