Військові інструктори НАТО проводять вишкіл кіровоградських спецпризначенців

Військові інструктори НАТО з Естонії діляться досвідом ведення військових дій із спецпризначенцями 3-го полку.

Вже декілька днів на полігоні військової частини тривають вишколи, під час яких інструктори НАТО діляться своїми знаннями тактики ведення бою.

Як повідомив командир 3-го полку спецпризначення полковник Олександр Трепак, на полігоні працює звичайна штатна рота бійців, а не спеціально відібрані для показухи військові. Він зазначив, що їх рівень підготовки вже досить високий.

Військовослужбовець полку за позивним «Турист» розповів, що методики підготовки військових НАТО дуже схожі на ті, за якими займаються українські спецпризначенці. За його словами, українські бійці точно не гірші.

«Я, і бійці мого підрозділу, отримали великий досвід у спілкуванні англійською мовою, тому що всі заняття проводяться саме нею, і без перекладачів», – розповів «Турист».

Відповідаючи на питання, чи відповідають українські військові стандартам НАТО, спецпризначенець зазначив, що нашу армію тягне до низу питання забезпечення.

«Турист» також виступив у ролі перекладача у спілкуванні журналістів з інструктором НАТО з Естонії. Військовому з Європи дуже сподобалась потужна мотивація українських бійців.

«Якщо ми говоримо, що щось необхідно зробити, вони виконують це якісно, не задаючи зайвих питань. З ними дуже легко працювати», – розповів інструктор.

Військовий з Естонії досить високо оцінив рівень підготовки бійців кіровоградського 3-го полку.

«Загалом, всі хлопці мають високий рівень підготовки, за винятком бійців, які щойно вступили на службу. Але, якщо з ними додатково провести декілька занять, вони наздоженуть решту хлопців», – запевнив військовий фахівець.

Не дивлячись на те, що в українському війську, загалом, існує проблема із забезпеченням та спорядженням, інструктор НАТО задоволений спорядженням кіровоградських бійців.

Військовослужбовець 3-го полку Роман, який перейшов до підрозділу із одного з добровольчих батальйонів, дуже задоволений процесом обміну досвідом з військовими з Європи.

«Інструктори нас вчать тому, чого ми за “совєцькими” стандартами не знали ще. Динамічна, стресова стрільба, стрільба у русі – це дуже цікаво і корисно для нас. Також, дуже корисними для нас були заняття із картографії і тактичної медицини», – поділився враженнями Роман.

Військовий також розповів журналістам, як він потрапив до 3-го полку спецпризначення.

«У полку в мене служили друзі, з якими я познайомився на війні, а одного я знав з часів Майдану. Перебуваючи у лавах одного з добровольчих батальйонів я вже не брав участі у активних бойових діях, а воювати за Україну я дуже хотів, тому зв’язався з ними, і перевівся до 3-го полку», – розповів Роман.

На думку військового, професійні воїни якісно відрізняються від добровольців, адже, кадрових військових вчать всіх азів військової справи, а добровольців непідготовленими кидають відразу у бій.

Протягом всього спілкування з військовими, на полігоні тривали заняття з вогневої підготовки під пильним наглядом естонських військових. Свідком занять з тактичної та стресової стрільби були і журналісти.

Військові 3-го полку наголосили, що із задоволенням переймають досвід воїнів із дружніх до нас європейських країн, і співпраця з такими партнерами буде продовжуватись.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар