Кіровоградці переконані, що будівництво у центрі міста може зруйнувати 2 житлові будинки

Учора, 8 червня, на засідання постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища прийшли жителі двох будинків по вул. Чміленка – №№ 71 та 73. Вони поскаржилися депутатам на незаконну, за їх твердженням, забудову земельної ділянки у дворі. Кіровоградці говорять, що будівельні роботи на цій ділянці загрожують руйнуванням будинків, адже прилегла стіна 5-поверхового будинку (№ 71) вже має тріщини, інший будинок (№73) є пам’яткою архітектури – збудований 1909 р. та донедавна був у аварійному стані.

Про це повідомляє кіровоградська активістка Олена Яцун на своїй сторінці у Фейсбук.

“5 червня на загальних зборах мешканців будинків №№ 71 та 73 підприємець Гаркавий Ю. А. поставив їх перед фактом, що прибудинкова територія буде забудована. На думку мешканців, це порушує усі можливі норми. По-перше, будівельні роботи на цій ділянці загрожують руйнуванням будинків, адже прилегла стіна 5-поверхового будинку № 71) вже має тріщини, інший будинок (№73) є пам’яткою архітектури – збудований 1909 р. та донедавна був у аварійному стані. По-друге, тут знаходиться дитячий майданчик та зелені насадження. По-третє, за вказаними самим забудовником розмірами споруди, яку він хоче побудувати (14х16), вона буде стояти впритул до стіни 5-поверхового будинку та повністю закриватиме сонячне світло до цих квартир, – повідомляє Олена Яцун. – Усі присутні на зборах мешканці висловилися категорично проти такої забудови на їхній прибудинковій території.

На це Гаркавий Ю. А. відповів, що має договір суборенди цієї ділянки та дозвіл на початок будівельних робіт, однак жодних документів не пред’явив. До слова, офіс цього підприємця знаходиться якраз навпроти через дорогу. А вже 7 червня близько 7-ї години ранку до будинку під’їхала вантажівка та засипала великим камінням вихід із двору будинку. Того ж дня ініціативна група мешканців звернулася по допомогу до депутатів-свободівців”.

Як повідомляє Олена Яцун, жителі будинків по вул. Чміленка звернулися до депутатів міськради Геннадія Маламена та Сергія Капітонова з вимогою не допустити цього незаконного будівництва. Заступник голови постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища Сергій Капітонов запросив представників ініціативної групи прийти на засідання постійної комісії.

Комісія доручила управлінню містобудування та архітектури й управлінню земельних відносин та охорони навколишнього середовища Кіровоградської міської ради з’ясувати всі обставини виділення земельної ділянки та надання дозволу на будівництво за даною адресою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар