Кіровоградська школярка візьме участь у Чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації

Учениця 8-А класу кіровоградської ЗОШ № 25 Євгенія Шалімова виборола право представляти Україну на Чемпіонаті Європи серед юнаків та дівчат зі спортивної радіопеленгації.

Змагання проходитимуть 2-7 липня у столиці Норвегії – Осло.

Сьогодні, 8 червня, юна спортсменка та її тренер Наталія Щербатюк зустрілися з головою Кіровоградської ОДА Сергієм Кузьменком.

Очільник ОДА Сергій Кузьменко розповів, що дізнався про Євгенію за допомогою ЗМІ. Почувши розповідь юної спортсменки Кузьменко виступив з ініціативою допомогти їй з від’їздом до Норвегії. Загалом, поїздка у Осло коштуватиме 20 тис. грн, частину з яких тренер та спортсменка вже знайшли. Допомога від облдержадміністрації стала якраз в нагоді.

Сергій Кузьменко вручив Євгенії сертифікат на отримання фінансової допомоги для участі у Чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації і побажав юній спортсменці успіху.

Тренер Євгенії Шалімової Наталія Щербатюк подякувала голові ОДА за підтримку і пообіцяла повернутися з Чемпіонату Європи з гідним результатом.

“Наш вид спорту не такий популярний, тому що він не олімпійський, але змагання проходять щорічно. У минулому році ми самостійно знайшли кошти на поїздку до Польщі, але цього року Чемпіонат Європи вперше проходить так далеко – у Норвегії, тому ми змушені були шукати підтримки. Ми намагатимемось привезти якомога більше медалей, тому що виступаємо в різних дисциплінах”, – розповіла Наталія Щербатюк.

Євгенія та її наставниця, аби наглядно продемонструвати що це за вид спорту, принесли із собою приймач.

“Спортивну радіопеленгацію серед спортсменів та в народі, називають “полювання на лисиць”. На місцевості радіусом у 5 км ховають 5 передавачів, які посилають сигнал, і задачею є знайти, за допомогою приймача, цей передавач. При цьому передавач працює лише хвилину”, – розповіла Наталія Щербатюк.

Євгенія Шалімова розповіла, що займається спортивною радіопеленгацією лише 3 роки і отримує насолоду від самого процесу змагань, тому до неї і прийшли перемоги.

Сергій Кузьменко також вручив Євгенії футболку із зображенням гербу Кіровоградської області і попросив спортсменку одягти її на Чемпіонаті у Осло. Крім того, аби школярка могла репрезентувати у Європі нашу область, їй вручили книгу, прочитавши яку Євгенія зможе багато цікавого розповісти про Україну та Кіровоградщину.

“З вами буде зустрічатися керівництво норвезької столиці, тому я хотів би, щоб ти передала їм від Кіровоградщини герб нашої області”, – звернувся з проханням Сергій Кузьменко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар