У Кіровограді розпочалася дискусія з питань децентралізації

Більше 100 представників органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, об’єднаних громад Кіровоградщини, громадських активістів та засобів масової інформації беруть участь у громадській дискусії на тему: «Децентралізація у дії. Перші результати, можливості і ризики»,  що розпочалася сьогодні, 8 червня, у приміщенні торгово-промислової палати.

Модератор дискусії, відома українська журналістка Анна Безулик, на початку заходу зазначила, що за результатами дослідження, у порівнянні з 2014-2015 роками зменшилися агресивні висловлювання до терміну “децентралізація”. Натомість збільшився запит на інформацію про дане поняття.

До Кіровограда у якості експерта з питань реформування місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою та бюджетної системи приїхав директор Інституту розвитку територій, експерт Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Юрій Ганущак. Він зазначив, що реформа децентралізації приречена на успіх, оскільки вона складається з трьох важливих компонентів – фінансування, повноваження та контролю, що дозволяють громадам розвиватися.

Також експертом під час громадської дискусії виступить голова Маловисківської об’єднаної територіальної громади Юрій Гульдас.

Громадська дискусія проводиться за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. Партнером у підготовці заходу в Кіровограді виступила ГО «Спільна дія».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар