З центральної площі Кіровограда прибрали намет, але обіцяють повернути

Учора, 3 червня, кіровоградці демонтували намет на площі Героїв Майдану, який простояв там майже 3 місяці. Як розповідають активісти, на даний момент намет уже виконав свою функцію – привернув увагу громадськості та провоохоронних органів до проблем жителів гуртожитку 101-го мікрорайону (Університетський, 21). Тепер боротьба продовжуватиметься у правовій площині.

“Так, вже є результати і від міської прокуратури, і від поліції. Завели багато кримінальних справ, деякі рухаються вже до суду. Крім того цей намет дав віру людям, які тут були, у те, що правду можна відстояти. Вони тепер з новими силами продовжать боротьбу за своє законне житло”, – розповіла одна з активісток Світлана Бондаренко.

Нагадаємо, 10 березня жителі проблемного гуртожитку оставили намет на центральній площі Кіровограда, щоб привернути увагу громадськості та влади до того, що місцевий бізнесмен продає кімнати гуртожитку разом з мешканцями. Активісти неодноразово перекривали центральну вулиц міста, а також виїзд з Кіровограда з єдиною метою – привернути до себе увагу, бути почутими.

На сьогодні жителі гуртожитку відстояли в апеляційному суді рішення суду, яким скасовано рішення № 3956 від 24 лютого 2015 року Кіровоградської міської ради 47-ої сесії шостого скликання, щодо скасування п. 1 рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 23.06.2004 року № 899 «Про надання статусу для малих сімей гуртожитку по просп. Університетському, 21» щодо скасування рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 14 жовтня 2004 року № 1546 «Про погашення та зміну правовстановлюючого документа на цілу будівлю гуртожитку по просп. Університетському, 21». Але боротьба триває далі.

Світлана Бондаренко повідомляє, якщо правоохороні органи знову пригальмують справу, у Кіровограді з’явиться декілька таких наметів – на центральній площі, перед прокуратурою та поліцією.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар