Кіровоградська юстиція опікуватиметься дітьми з Піщанобрідської школи-інтернату

Колектив обласної юстиції привітав зі святом вихованців Піщанобрідської спеціальної  загальноосвітньої  школи-інтернату, що у Добровеличківському районі.

На знайомство з вихованцями інтернату юристи взяли й власних дітей. Про це повідомляє прес-служба кіровоградської юстиції.

Зараз у закладі виховується 120 дітей, які мають вади психічного та розумового розвитку. Усвідомлюючи  те, що діти закладу мають особливі потреби і їм важко адаптуватися у житті, що їм треба більше піклування і уваги,  колектив юстиції прийняв рішення взяти шефство над  цим  закладом та опікуватися дітьми із особливими потребами.

Зустріч пройшла вдало, юристи привезли подарунки та влаштували правоосвітню і спортивну програми. Провели конкурс малюнків про права дітей. Усі роботи вихованців закладу тепер виставлять у холі обласної юстиції. Радісні і щасливі діти метушилися та із задоволенням спілкувалися із юристами. Діти талановиті, привітні, гарно розуміють обстановку, до них просто треба особливий підхід і більше уваги.

«Діти бачать, що вони потрібні. Ми беремо шефство над закладом і будемо постійно дбати про матеріальне забезпечення  та духовне збагачення дітей. Для шефства  обрали Піщанобрідську школу-інтернат, адже вона найгірше матеріально забезпечена і  обділена увагою чиновників» – зазначив очільник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Інтернат  відкрито  у 1962 році, з того часу  він знаходиться у старому прилаштованому для потреб дітей приміщенні, яке потребує матеріальних вкладень, ремонту, технічного і комп’ютерного забезпечення. Тож у нових шефів з’явилася велика  відповідальність і новий фронт роботи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар